Farfarsresan : berättelsen om Sven Bertil Magnusson

Farfarsresan : berättelsen om Sven Bertil Magnusson-boken skrevs 2016-09-26 av författaren Kalle Bengtz. Du kan läsa Farfarsresan : berättelsen om Sven Bertil Magnusson-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Kalle Bengtz.

Rsfoodservice.se Farfarsresan : berättelsen om Sven Bertil Magnusson Image

"När börjar resan, när startar äventyret?" Så inleds berättelsen om världsresenären Sven Bertil Magnusson. Prästen och författaren Kalle Bengtz har i boken Farfarsresan författat en flerdimensionell reseskildring av sin farfars, Sven Bertils liv och leverne. I boken får vi följa Sven Bertil som fattig bondson i Galtås på den småländska landsbygden vidare på hans livsresa ut i världens alla hörn. Med hjärtat djupt förankrat i sitt Småland beskrivs hans resa från födelsen i ett fattigt Sverige med en emigrerande befolkning i tiden mellan två världskrig. Han växte upp som bondpojken, lillebrodern som fick chansen att studera, som enligt oroliga bybor riskerade att bli förläst på sin högfärdsskola. Hans mor Signe var den som stod bakom och stöttade genom studieåren som efter realskolan fortsatte genom utbildning vid folkskollärarseminariet i Göteborg och vidare ut i en outforskad värld. Afrika och Asien skulle bli de huvudsakliga plattformarna för Sven Bertils internationella engagemang. I mer än 20 år av sitt liv tjänstgjorde han på fältet utomlands och arbetade med frågor som gällde utbildning och utveckling. Att Sven Bertil har känsla för just utbildning och utveckling blir tydligt i boken som förutom att vara en personbiografi också blir en beskrivning av en framväxande värld och internationellt biståndsarbete från sin vagga. Vi får följa honom genom många spännande, farliga och en del dråpliga äventyr i utlandet. I boken berättas också om Sven Bertils starka kärlek till frun Karin Skogsfors, vävlärarinnan och smålandsdottern som även hon ivrigt ville upptäcka världen på plats. Vi får delvis följa de Magnussonska barnens uppväxt, skolgång och upplevelser i de nya länderna. Stora livsförändrande tragedier drabbar familjen under åren och döden överraskar ovälkommen samtidigt som nya relationer uppstår och kärleksband knyts. Det är ett rörande levnadsöde vi får följa. Idag är Sven Bertil pensionär och lever sitt liv i Västerås. Han är 87 år gammal och väntar just på sina första barnbarnsbarn, två små tvillingflickor. Historien om honom berättas under en bilresa tillbaka till Småland tillsammans med barnbarnet Kalle och Kalles fru Malin. De frågar och den gamle minns och berättar.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,90 MB

FILNAMN: Farfarsresan : berättelsen om Sven Bertil Magnusson.pdf

ISBN: 9789163913761

FÖRFATTARE: Kalle Bengtz

LADDA NER
LÄSA ONLINE

sven-erik magnusson - Sökning | SVT Play

Pris: 176 kr. Häftad, 2016. Skickas inom 2-5 vardagar. Köp Farfarsresan : berättelsen om Sven Bertil Magnusson av Kalle Bengtz på Bokus.com.

Taubes tårar på begravningen - Kjerstin Dellert fördes ...

Sven-Bertil Taube och frun Mikaela anländer till Kerstin Dellerts begravning i Jacobs kyrka. Foto: Fredrik Sandberg / TT. Det var många som ville hedra Kjerstin Dellerts minne på onsdagen, bland annat skådespelaren Börje Ahlstedt, Christer Lindarw och Meg Westergren fanns bland gästerna. Även prinsessan Christina närvarade vid begravningen.

RELATERADE BÖCKER