Det är jag som äger Carnegie! : maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank

Vill du läsa Det är jag som äger Carnegie! : maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Karolina Palutko Macéus. Att läsa Det är jag som äger Carnegie! : maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Det är jag som äger Carnegie! : maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank Image

Det är jag som äger Carnegie. Riksgäldsdirektören Bo Lundgren är irriterad över att bli stoppas av säkerhetsvakter vid Tändstickspalatset Carnegies högkvarter mitt i Stockholms finanskvarter. Samma dag, den 10 november 2008, kl. 15.00 har Finansinspektionen under dramatiska former återkallat investmentbankens tillstånd. Att en svensk bank blir av med tillståndet har aldrig tidigare hänt. Carnegie ansågs länge vara investmentbankernas Porsche i Norden. Företaget som funnits i över 200 år hade på bara något decennium blivit symbolen för finansbranschens framgång och även fostrat några av finanssveriges mest namnkunniga finansmän. En börsnoterad penga-maskin som gav toppchefer och anställda mångmiljardbonusar. Alla i branschen ville jobba på Carnegie. Nu hade 11 000 aktieägare förlorat allt. 2007 och 2008 blir de två mest turbulenta åren i Carnegies historia. Jakten på pengar, skyhöga risker, brottsmisstankar och tradinghärvan drar Carnegie mot botten. Mitt i den brinnande finaskrisen är kassan till slut tom. Hur kunde det gå så här? I boken får vi följa med i Carnegies framgång och kollaps. Vi får se hur några av de mäktigaste männen i Stockholms inre finanskrets agerar i kulisserna i spelet om banken. Och tätt följa den dramatiska räddningsaktionen som pågår både innanför och utanför Tändstickspalatset dygnet runt hösten 2008. Men allt skulle visa sig vara för sent. Karolina Palutko Macéus är ekonomijournalist och har tidigare arbetat bland andra på Dagens Industri och TV 4 Nyheterna.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,83 MB

FILNAMN: Det är jag som äger Carnegie! : maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank.pdf

ISBN: 9789187391309

FÖRFATTARE: Karolina Palutko Macéus

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Ny bok om Carnegie och Maths O. Sundqvist - Sveriges Radio

Det är jag som äger Carnegie! - maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank. 3.74 501 5 Kirjailija: Karolina Palutko Macéus Lukija: Per Juhlin. Saatavilla äänikirjana. Carnegie är hösten 2014 åter i kris efter den dramatiska konkursen i börsbolaget OW Bunker.

Det är jag som äger Carnegie! : maktspelet om Sveriges ...

Det är enkelt! 18 insikter som gör dig framgångsrik bok .pdf Ola Wallström. Albert Camus : varken offer eller bödel ebok - Jenny Maria Nilsson .pdf. All världens öl : över 400 sorters ale, lager, stout och hantverksöl från hela världen hämta PDF Mark Kelly.

RELATERADE BÖCKER