Montedidio

Montedidio-boken skrevs 2011-01-27 av författaren Erri De Luca. Du kan läsa Montedidio-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Erri De Luca.

Rsfoodservice.se Montedidio Image

»Idag gör jag de första anteckningarna för att hålla reda på de nya dagarna. Jag går inte i skolan längre. Jag har fyllt tretton och pappa har satt mig i arbete. Det är som det ska vara, det är dags.» Det är 1950-tal i fattigkvarteret Montedidio högt uppe på berget med utsikt över hela Neapel. På en överbliven pappersrulle skriver en ung snickarlärling ner sina tankar om livet. Om fadern som går på stuveriarbetarnas kvällskurs för att lära sig att läsa och skriva, om Rafa-niello som lagar de fattigas skor i väntan på att vingarna som trängs i puckeln på hans rygg en dag ska ta sig ut och föra honom till Jerusalem, om Maria som inviger honom i kärlekens mysterier och om det magiska ögonblick då den dagliga träningen ska ha gjort hans arm stark nog att slunga iväg den bumerang som han har fått i present av sin far. Erri De Luca, en av Italiens mest uppmärksammade samtida författare, föddes 1950 i Neapel. Efter studieåren var han under en period medlem i vänsterrörelsen Lotta continua och försörjde sig därefter under många år bland annat som byggnadsarbetare. Sedan debuten 1989 har De Luca skrivit ett tjugotal böcker. Montedidio (2001) är hans första bok i svensk översättning.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,72 MB

FILNAMN: Montedidio.pdf

ISBN: 9789186497057

FÖRFATTARE: Erri De Luca

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Montedidio by Erri De Luca - Books on Google Play

Pris: 152 kr. danskt band, 2011. Skickas inom 2-4 vardagar. Köp boken Montedidio av Erri De Luca (ISBN 9789186497057) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris

De 10 bästa restaurangerna i närheten av Montedidio Unoe ...

LIBRIS titelinformation: Montedidio : roman / Erri De Luca ; översättning: Viveca Melander.

RELATERADE BÖCKER