Nådens år 1509

Nådens år 1509 är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Jan Stange. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Nådens år 1509 online.

Rsfoodservice.se Nådens år 1509 Image

«Convivencia» Från 700-talet fram till 1492 härskade araberna, eller morerna som de kallas på den spanska kontinenten. Några städer som Cordoba och Toledo blev betydande lärosäten där arabisk vetenskap blandades med kristen vetenskap. Så sägs biblioteken i Toledo och Cordoba ha innehållit 400.000 böcker, lika många som det fanns i Bagdad. Ett «rikt» kristet kloster vid den här tiden ägde kanske 5 böcker. Ledordet var «Convivencia» vilket kan översättas med «samlevnad». Men det var så mycket mer än samlevnad, det var också samverkan. För under den här tiden översatte man böcker från främst arabiska till grekiska och latin. Böcker som «försvunnit» då det romerska och grekiska imperierna gick under. Dessa böcker hade bevarats av araberna och översatts till arabiska. Nu började man återföra alla dessa kunskaper till den europeiska kontinenten genom dessa så kallade översättarskolor, där böckerna återfår originalspråken grekiska och latin. Hela verksamheten kom att få ett abrupt slut då Ferdinand och Isabella slutligen förvisade så gott som alla judar och araber från den spanska kontinenten mellan åren 1492 och 1520. Det är i denna smältdegel vi får träffa Rodrigo, en gång springpojke på översättarskolan i Toledo sedan mästare att hantera svärd. Nästan alla hans vänner går under då de spanska soldaterna slår till mot översättarskolan. Hans hämndbegär driver honom in i maktens korridorer. Men han är samtidigt en jagad man. För i hans ägo finns en bok skriven av Jesus själv. Blott 24 sidor, men väl en bok alla traktar efter. Det blir en virvlande kedja av händelser som alla oundvikligen pekar mot ett och samma våldsamma slut.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,60 MB

FILNAMN: Nådens år 1509.pdf

ISBN: 9789186407100

FÖRFATTARE: Jan Stange

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Ett nådens år - i dag! - Ett nådens år - i dag! - Åke Bonnier

Ett nådens år Gott nytt år. Ja, ni läste rätt, jag skrev gott nytt år. Idag kan vi hälsa varandra med orden gott nytt år. Vi påbörjar i dag ett nytt kyrkoår, så jag önskar er alla, ett gott nytt kyrkoår. Precis som det kalendariska nyåret, så är det nya kyrkoåret, fullt av fest och glädje.

Nåden är ett fall mot ljuset | Kyrkans Tidning

Nådens år är Ulf Lundells fjärde album, utgivet den 18 april 1978.Skivan blev snabbt en storförsäljare i hela Sverige och har sålt guld.Den innehåller bland annat "Snön faller och vi med den" som är en av hans mest kända låtar.

RELATERADE BÖCKER