Myrstigar : figurer för skrift och läsning i antikens Grekland

Vill du läsa Myrstigar : figurer för skrift och läsning i antikens Grekland pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Jesper Svenbro. Att läsa Myrstigar : figurer för skrift och läsning i antikens Grekland online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Myrstigar : figurer för skrift och läsning i antikens Grekland Image

Bland grekernas metaforer för den alfabetiska skriften hittar man de "myrstigar" som läsaren av den här boken inbjuds att följa. Bokstäverna som löper över boksidan blir med en annan metafor till "hjulspår": att läsa innebär att färdas i de spår som skrivarens vagn lämnat efter sig. För grekerna är läsandet liktydigt med att man slaviskt följer någon i spåren. Denna underkastelse ställer dem inför ett problem som Sokrates tycks vara den förste att lösa - när han vägrar att bli skrivarens instrument och istället konstituerar sig som kritiskt läsande subjekt. Jesper Svenbro är född 1944 i Landskrona och debuterade 1966 med diktsamlingen Det är i dag det sker. Sedan 1973 har han varit bosatt omväxlande i Italien och Frankrike. 2006 valdes han in i Svenska Akadmien. Myrstigar publicerades första gången 1999.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,30 MB

FILNAMN: Myrstigar : figurer för skrift och läsning i antikens Grekland.pdf

ISBN: 9789100164225

FÖRFATTARE: Jesper Svenbro

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Fjärilslära : antika, barocka och samtida figurer för det ...

figurer för skrift och läsning i antikens Grekland av Jesper Svenbro ( E-media, E-bok, EPUB ) 2016, Svenska, För vuxna Bland grekernas metaforer för den alfabetiska skriften hittar man de "myrstigar" som läsaren av den här boken inbjuds att följa.

Läsningens och bokens historia

Finns på följande bibliotek. 2 av 4 exemplar finns att låna, 1 reservationer i kö,

RELATERADE BÖCKER