Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus i svensk dampress i början av 1900-talet

Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus i svensk dampress i början av 1900-talet är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Ulrika Holgersson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus i svensk dampress i början av 1900-talet online.

Rsfoodservice.se Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus i svensk dampress i början av 1900-talet Image

Doktorsavhandling. Författaren sätter in föreställningen om arbetarklassens uppgång och fall i ett historiskt sammanhang. Varför började man tala om klasser? Hur beskrev man sociala hierarkier? Utgångspunkten tas i det förra sekelskiftets veckopress för kvinnor, i noveller och sociala reportage.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,31 MB

FILNAMN: Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus i svensk dampress i början av 1900-talet.pdf

ISBN: 9789172037458

FÖRFATTARE: Ulrika Holgersson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus ...

Idag gästas Arbetshistoriska seminariet av historikern Ulrika Holgersson. Hon kommer då att föreläsa på temat "Populärkulturen och klassamhället - om arbete, klass och genus i svensk dampress i början av 1900-talet". Föreläsningen följs av en diskussion och frågestund. Seminariet hålls i Centrum för Arbetarhistorias lokaler i Villa Fridhill vid Skolallén och startar ...

Holgersson ulrika - populärkulturen och klassamhället ...

Pris: 199 kr. Inbunden, 2005. Finns i lager. Köp Populärkulturen och klassamhället : arbete, klss och genus i svensk dampress i början av 1900-talet av Ulrika Holgersson på Bokus.com.

RELATERADE BÖCKER