Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige

Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Martin Ragnar. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige online.

Rsfoodservice.se Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige Image

Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö, slompannkaka med nävgröt i Forshaga, rabarberpaj i Flen eller äggakaka i på åsbohönsägg och Linderöd äppelfläsk i Hässleholm är unika upplevelser just där. Med berättelserna om kulturen bakom är dessa rätter där upplevelser i samma klass som ett glas champagne i Champagnedistriktet. Regional matkultur är ett sätt att se på mat som passar lika bra på lyxkrogen som på pizzerian runt hörnet. Martin Ragnars bok är ett pionjärverk som prövar otrampade stigar, skriver matforskaren Håkan Jönsson.Martin Ragnar är forskare och författare med breda kunskaper från lingvistik till processindustri till matkultur. 2013 utgav han boken Svensk ostkultur.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,70 MB

FILNAMN: Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige.pdf

ISBN: 9789173316330

FÖRFATTARE: Martin Ragnar

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Ragnar martin - regional matkultur - terroir i matlandet ...

Men det är hans allra senaste bok, Regional matkultur: terroir i matlandet Sverige som står i förgrunden när han i mars 2016 gästar Kostdagarna. - Den regionala matkulturen bär på många poänger, inte minst i relation till de offentliga måltiderna.

Regional matkultur Terroir i matlandet Sverige | Historiehuset

Reservation är inte möjlig på grund av den rådande situationen med coronaviruset. Mer information hittar du här.

RELATERADE BÖCKER