Den femte sanningen

Den femte sanningen är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Doris Lessing. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Den femte sanningen online.

Rsfoodservice.se Den femte sanningen Image

Nobelpriset 2007 Den femte sanningen handlar om en ung kvinna, författarinnan Anna Wulf, som efter ett kraschat äktenskap valt att leva ensam. Hon har skrivkramp och kan inte fullfölja sin roman som ska handla om fria kvinnor. I stället reflekterar hon över sitt eget liv i fyra olika anteckningsböcker en gul, en röd, en svart och en blå. Böckerna tar i tur och ordning upp hennes yrkesliv, hennes politiska liv, hennes kärleksliv och hennes vardagsliv. När Anna förälskar sig i en amerikansk författare på flykt från McCarthy-förföljelserna faller hennes värld i bitar. Samtidigt försöker hon i den femte, gyllene dagboken, föra samman tankarna från de fyra första minnesböckerna. Den femte sanningen innebar Doris Lessings definitiva genombrott och är kanske den mest ambitiösa romanen. Ett mästerverk i sitt sätt att skildra vad det är att vara kvinna och porträttera vår tids livsfrågor.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,23 MB

FILNAMN: Den femte sanningen.pdf

ISBN: 9789137154237

FÖRFATTARE: Doris Lessing

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Doris Lessing / Den femte sanningen | Nils Schwartz ...

Den femte sanningen är bokstavligen naken. Den har ingen tröst att ge, ingen uppbygglighet att förmedla. Den har bara sin egen blixtrande intelligens att lysa upp oss med. Det gör ont i både själen och ögonen att läsa den.

Den femte sanningen - Doris Lessing - Bok | Akademibokhandeln

Den femte sanningen. Den femte sanningen är ett av litteraturhistoriens viktigaste feministiska verk och innebar Lessings genombrott. Boken handlar om författarinnan Anna Wulf som har har ett kraschat äktenskap bakom sig och lever ogift. Hon har skrivkramp och kan inte fullfölja sin roman som ska handla om fria kvinnor.

RELATERADE BÖCKER