Kiruna : staden som ideologi

Kiruna : staden som ideologi är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Bo Nilsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Kiruna : staden som ideologi online.

Rsfoodservice.se Kiruna : staden som ideologi Image

Kiruna är projektstaden i norr, som lever för och av sin gruvbrytning. Under senare tid har staden uppmärksammats därför att den fortsatta malmbrytningen kräver att staden omlokaliseras. I diskussionen om att flytta staden aktualiseras också människors föreställningar om och förväntningar på sin stad. I denna bok skildras staden Kiruna som en uppsättning ideologier. Vilken betydelse har t.ex. könsideologier och föreställningar om maskulinitet i Kiruna? Vilka uttryck tar sig uppfattningar om klass och etnicitet? Hur påverkar dessa föreställningar stadens invånare när de ska definiera vad det egentligen är som utgör deras stad? Vilket Kiruna är det som ska flyttas och fortsätta att symbolisera Kiruna, fast på en annan plats?

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,82 MB

FILNAMN: Kiruna : staden som ideologi.pdf

ISBN: 9789189140646

FÖRFATTARE: Bo Nilsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kiruna - mönstersamhället i ödemarken | Popularhistoria.se

Vår stad i omvandling. Under de närmaste åren kommer hotell, kulturhus, handelslokaler och bostäder att stå klara i den nya stadskärnan. Bland annat satsar Kiruna kommun, Tekniska verken i Kiruna och Kirunabostäder flera miljarder kronor på att bygga upp den nya staden.

Kiruna : staden som ideologi

Begagnat Kiruna Begagnat Kiruna. Hitta alla lokala annonser för begagnat i Kiruna. Från privatpersoner eller företag. Blocket erbjuder tyvärr inte längre möjligheten att visa deras annonser för Kiruna i Kiruna, så därför visar vi produkter från Kelkoo istället: Kiruna : staden som ideologi kr Kiruna är projektstaden i norr, som lever för och av sin gruvbrytning.

RELATERADE BÖCKER