Boltzius

Vill du läsa Boltzius pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren David Liljemark. Att läsa Boltzius online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Boltzius Image

David Liljemarks serieromanepos berättar den sanna historien om F A Boltzius (1836-1910), skrothandlare och Sveriges mest kände helbrägdagörelsepredikant. Under slagordet först kommer troa, sen kommer hälsa utförde han helbrägdagörelser och höll gudstjänster i sitt hem utanför Karlstad samt runt om i Sverige och Norge. Boltzius blev rikskänd och omdebatterad dyrkad av sina lärjungar, välsedd besökare hos Oscar II och drottning Sofia och ifrågasatt av fritänkare som Gustaf Fröding och sin nemesis Dr Emil Thorelius.Boltzius är inte bara ett verk som för den svenska historiska serieromanen till en helt ny nivå, utan också en livfull skildring av övertro och vardagsliv kring förra sekelskiftet. Men framförallt är boken ett fascinerande porträtt av en mycket märklig man.David Liljemark, född 1973 i Karlstad och nu bosatt i Stockholm, är en av Sveriges mest produktiva och nyskapande serietecknare. Han har givit ut en lång rad böcker och medverkat som skämttecknare i bland annat Dagens Nyheter, ETC och Ordfront Magasin. Han är även verksam som konstnär och musiker. F A Boltzius var hans farmors farbror.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,94 MB

FILNAMN: Boltzius.pdf

ISBN: 9789170374432

FÖRFATTARE: David Liljemark

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Boltziushemmet - Skårekyrkan

Boltzius, Fredrik August, f. 17 maj 1836 i Grava församling, d 13 juli 1910 därstädes. Föräldrar: hemmansägaren och chartæ sigillatæ ombudsmannen Johan August Boltzius och Sara Nyqvist.

Johanna Boltzius, Prästgårdsvägen 5, Nacka | hitta.se

Fredrik August Boltzius (1836-1910) var en värmländsk helbrägdagörare som fick många såväl beundrare som belackare. Genom handpåläggning och Guds åkallelse påstod han sig kunna läka sjuka människor. Här skildras Boltzius seans på Roslagsgatan 22 av en mycket kritisk Klas "Ejnar" Ryberg en afton 1899.

RELATERADE BÖCKER