Historiebruk - - att använda det förflutna

Historiebruk - - att använda det förflutna-boken skrevs 2010-04-07 av författaren Peter Aronsson. Du kan läsa Historiebruk - - att använda det förflutna-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Peter Aronsson.

Rsfoodservice.se Historiebruk - - att använda det förflutna Image

Hur används det förflutna för att skapa kunskap? Vilken historia kan museerna berätta? Hur påverkar filmer som Utvandrarna och Schindlers list landskapsuppfattning och historiesyn? Varför reser man monument? Hur fungerar en självbiografi?Frågorna rör hur det förflutna gestaltas till historia i olika delar av historiekulturen - på institutioner eller under politiska, kommersiella och existentiella villkor. Det är inte de medvetna falsarierna eller uppenbara missbruken av historia som avslöjas i denna bok, utan de mångfasetterade situationer och sammanhang som gör det förflutna meningsbärande. Boken inleds med en teoretisk genomgång av begrepp och sammanhang. Konkreta exempel på samtida iakttagelser avser att inspirera läsaren till en ny syn på hur historia används. Boken vänder sig till universitetsstuderande och andra som har glädje av att kunna se och förstå det historiekulturella fältet. E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2005.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,63 MB

FILNAMN: Historiebruk - - att använda det förflutna.pdf

ISBN: 9789144065441

FÖRFATTARE: Peter Aronsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

PDF Lärarutbildningen

Pris: 182 kr. E-bok, 2010. Laddas ned direkt. Köp Historiebruk - - att använda det förflutna av Peter Aronsson på Bokus.com.

PDF Svenska Historiebruk : att använda det förflutna

Källkritik, historiebruk & rasism; Kopplingar till skolans styrdokument; Historia kurs 1-3, gymnasiet. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet historia ska syfta till att eleverna breddar, fördjupar och utvecklar sitt historiemedvetande genom kunskaper om det förflutna, förmåga att använda historisk metod och förståelse av hur historia ...

RELATERADE BÖCKER