Världsarv i Sverige

Världsarv i Sverige är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Riksantikvarieämbetet Myndighet. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Världsarv i Sverige online.

Rsfoodservice.se Världsarv i Sverige Image

Ett världsarv är en särskilt värdefull kultur- eller naturmiljö som visar människans eller jordens historia. Drottningholms slottsområde utsågs 1991 till Sveriges första världsarv och 2012 upptogs Hälsingegårdarna på Unescos världsarvslista. Därmed ingår de i det natur- och kulturarv vi alla har gemensamt. De sju hälsingegårdarna från 1800-talet, med tillhörande ekonomibyggnader, utgör höjdpunkten i en byggnadstradition som går tillbaka till medeltiden. Bland de cirka 1000 gårdar som finns kvar är de här gårdarna de bästa exemplen på denna byggnadstradition och uttryckskonst, och de är alla välbevarade. Vi som arbetar med världsarven

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,87 MB

FILNAMN: Världsarv i Sverige.pdf

ISBN: 9789172096820

FÖRFATTARE: Riksantikvarieämbetet Myndighet

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Världsarv Sverige - Wikitravel

Välkommen till föreningen Världsarv i Sveriges världsarvsportal. Här kan du hitta information om de 15 världsarv som finns i Sverige. Du kan också lära mer om världsarvskonventionen, Unesco och vad världsarvsstatusen innebär. Världsarv i Sverige är en ideell förening som verkar för att stärka kunskapen om världsarven och dess värden.

Världsarv Sverige - Wikitravel

Den här boken beskriver Sveriges femton världsarv. Ett världsarv är en särskilt värdefull kultur- eller naturmiljö som visar på människans eller jordens historia. Drottningholms slottsområde utsågs 1991 till Sveriges första världsarv och 2012 upptogs Hälsingegårdarna på Unescos världsarvslista.

RELATERADE BÖCKER