Från franska till ryska revolutionen

Från franska till ryska revolutionen är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Per Meurling. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Från franska till ryska revolutionen online.

Rsfoodservice.se Från franska till ryska revolutionen Image

Europeisk historia är en blodig historia. Krig och revolutioner har under flera århundraden varit en av de främsta politiska drivkrafterna och alla stora omvälvningar har haft sitt höga pris i blod. Detta är en spännande och insiktsfull bok om turbulenta tider, fyllda av krig, passion och revolt. Per Meurling (1906-1984) var en mycket aktiv skönlitterär författare och en marxistisk litteraturskribent. Han skrev bland annat för Social-Demokraten, Clarté och var kulturredaktör på Ny Dag. Meurling skrev också pornografi för Hsons tidskrifter.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,59 MB

FILNAMN: Från franska till ryska revolutionen.pdf

ISBN: 9788726014365

FÖRFATTARE: Per Meurling

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Från franska till ryska revolutionen - E-bok - Per ...

Franska revolutionen (franska: Révolution française [ʁevɔlysjɔ̃ fʁɑ̃sɛːz]) inleddes med stormningen av Bastiljen den 14 juli (numera Frankrikes nationaldag) 1789 och avslutades med Napoleon Bonapartes statskupp 1799, Brumairekuppen.En annan uppfattning betraktar revolutionen såsom avslutad med Thermidorkrisen 1794 då de mest radikala revolutionära makthavarna störtades.

Franska revolutionen - Historiesajten.se

Den ryska revolutionen blev 1900-talets modell för hur revolutioner skulle gå till. Revolutionärer i Kina (Mao Zedong), Vietnam (Ho Chi Minh), Sydamerika (Che Guevara) med flera såg till Lenin och bolsjevikerna som en förebild.

RELATERADE BÖCKER