Krigets idéer : svenska tankar om krigföring 1320-1920

Krigets idéer : svenska tankar om krigföring 1320-1920-boken skrevs 2007-09-01 av författaren Lars Ericson Wolke. Du kan läsa Krigets idéer : svenska tankar om krigföring 1320-1920-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Lars Ericson Wolke.

Rsfoodservice.se Krigets idéer : svenska tankar om krigföring 1320-1920 Image

Läs ett provkapitel här>> Svensk militärhisitoria som den aldrig skrivits förut. Här får vi veta hur Gustav II Adolf lärde sig fältherrekonst av holländarna, hur finska officerare på 1700-talet diskuterade gerillakrig för att möta en rysk övermakt, hur den franska revolutionen ledde till den svenska värnplikten och hur flyget kom till Sveriges försvar i början av 1900-talet. Breitenfeld, Narva och Svensksund är kända namn i svensk historia. Men hur kom det sig att det gick som det gjorde i dessa avgörande slag? Vilka idéer låg bakom den svenska krigföringen? Och hur hade dessa idéer vuxit fram? Här ges nya perspektiv på 600 år av svensk militärhistoria från medeltidens riddarhärar till 1900-talets motoriserade armé. Det är en bok om idéer, en del förutseende och kloka, andra verklighetsfrämmande, och om de människor som försökt svara på frågan hur krig ska vinnas. Författaren är professor vid Försvarshögskolan i Stockholm och huvudförfattare till bl.a. Trettioåriga kriget.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,16 MB

FILNAMN: Krigets idéer : svenska tankar om krigföring 1320-1920.pdf

ISBN: 9789173290111

FÖRFATTARE: Lars Ericson Wolke

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jacques Antoine Hippolyte de Guibert - Wikipedia

1! 1. Inledning "Et förändradt Krigssätt, som gör en noga kunskap af landet oundgänglig… har gjort till en nödvändighet, att en särskild Corps måste upprättas,"1 Ovanstående citat kommer från det dokument som reglerar bildandet av Fältmätningskåren.

Nyinköpta böcker! - Sida 38 - Krigsforum.se

Saga: Krigets idéer Svenska tankar om krigföring av Lars Ericson Wolke Svensk militärhisitoria som den aldrig skrivits förut. Här får vi veta hur Gustav II Adolf lärde sig fältherrekonst av holländarna, hur finska officerare på 1700-talet diskuterade gerillakrig för att möta en rysk övermakt, hur den franska revolutionen ledde till den svenska värnplikten och hur flyget kom till ...

RELATERADE BÖCKER