Skildring av Jämtland ? Återutgivning av text från 1896

Skildring av Jämtland ? Återutgivning av text från 1896 är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Herm Hofberg,J P Velander. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Skildring av Jämtland ? Återutgivning av text från 1896 online.

Rsfoodservice.se Skildring av Jämtland ? Återutgivning av text från 1896 Image

Visste du att jämtlänningarna är gästfria, godlynta, snabbtänkta och har ett sinne för humor? Det var den allmänna svenska synen i slutet av 1800-talet.I den här e-boken får du en historisk skildring av Jämtland från år 1896 som i den här texten kallas "det skönaste bland alla Sveriges landskap".Du får läsa om landskapets geologi och historia samt får spännande anekdoter om både kungligheter, krig och bröllop. Du får också veta mer om de olika invånarna och deras lynne. Du får en spännande inblick i hur man såg på dess historia och natur i slutet av 1800-talet. Du kommer nog att bli överraskad av att skildringen handlar mer om satsningar på fabriker, gruvor och industri än skog och natur.Texten i den här e-boken skrevs av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823-1883) några år tidigare. Den uppdaterades sedan av författaren Johan Peter Velander (1848-1911) med nya fakta och illustrationer.Skildringen publicerades år 1896 i den mycket populära boken "Genom Sveriges bygder - Skildringar af vårt land och folk" med rubriken "Jämtland". Det här var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia.Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,21 MB

FILNAMN: Skildring av Jämtland ? Återutgivning av text från 1896.pdf

ISBN: 9789177550150

FÖRFATTARE: Herm Hofberg,J P Velander

LADDA NER
LÄSA ONLINE

‎Minibok: Skildring av Sigtunas ödekyrkor i Apple Books

Skildring av Jämtland - Återutgivning av text från 1896 [Elektronisk resurs] Hofberg, Herm. (författare) Velander, J. P. (författare) Jägerbrand, Mikael (redaktör/utgivare) ISBN 9789177550150 Publicerad: nnnn Publicerad: E-boksförlaget Svenska. E-bok

Skildring av Halland - Återutgivning av text från 1896 ...

Den här texten ger dig helt enkelt en spännande inblick i hur man såg på Göteborg i slutet av 1800-talet. E-boken är illustrerad med teckningar och fotografier från de mest sevärda platserna. Den här texten publicerades ursprungligen i december 1896 i boken "Genom Sveriges bygder - Skildringar af vårt land och folk" med rubriken "Göteborg".

RELATERADE BÖCKER