Om fåglar i Sverige

Om fåglar i Sverige är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Staffan Ullström,Lars-Åke Janzon. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Om fåglar i Sverige online.

Rsfoodservice.se Om fåglar i Sverige Image

Om fåglar i Sverige handlar om våra vanligaste fågelarter. I text och bild får vi möta de fåglar som finns i våra trädgårdar, parker, städer eller i vår närmaste lantliga omgivning. De flesta av de 100 arterna som presenteras finns i södra Sverige, men några är vanliga i Norrland. Urvalet har gjorts med omsorg. Fåglarna här är med för att de är vanliga, vackra, säregna, eller har en intressant historia. Med sann berättarglädje och stor kunskap beskriver Lars-Åke Janzon fåglarnas biologi, utbredning och historik. Han skriver också om namnens ursprung och lokala variationer, och om vad som berättas om fåglarna i gammal folktro. Boken är rikligt illustrerad med fågelakvareller i världsklass gjorda av Staffan Ullström.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,46 MB

FILNAMN: Om fåglar i Sverige.pdf

ISBN: 9789113058276

FÖRFATTARE: Staffan Ullström,Lars-Åke Janzon

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Lista över fåglar i Sverige - Wikipedia

Om fåglar i Sverige handlar om våra vanligaste fågelarter. I text och bild får vi möta de fåglar som finns i våra trädgårdar, parker, städer eller i vår närmaste lantliga omgivning. De flesta av de 100 arterna som presenteras finns i södra Sverige, men några är vanliga i Norrland. Urvalet har gjorts med omsorg.

Wildlife Garden - Fågelskola - Fåglar i Sverige

I sydligaste Sverige (Skåne och Halland) är den rent av den allra talrikaste gästen vid fågelmatningarna. Pilfinken hör också till de fåglar som, ofta utan att vi är medvetna om det, förmår skapa lite vårkänsla på senvintern: Mot slutet av vintern stiger pilfinkarnas tjatter från häckar och buskage.

RELATERADE BÖCKER