DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm

Vill du läsa DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Anna Gavanas,Anna Öström. Att läsa DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm Image

Vilka aktörer har drivit fram DJ-kulturen i framförallt Stockholm, och med vilka visioner, motgångar och ideal? DJ-liv - historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm beskriver dj-kulturens framväxt med fokus på det som har lett fram till dagens techno- och housescen. Den här historien har aldrig tidigare tecknats - den är berättad med röster, rövarhistorier och inblickar som vanligtvis inte får utrymme i sammanhang där coola snubbar och goa gubbar sätter dagordningen och spelar huvudrollerna. I boken möter vi dj:s, dansare, arrangörer och skivbutiksägare från 1970-talets discovåg, 1980-talets new wave-era, 1990-talets raveolution och 2000-talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och vi följer internationella influenser och korsbefruktningar mellan genrer. Boken visar också hur dj-kulturen närts av ungdomsgårdar, förortsrörelser och skivbutiker. Glömda hjältar lyfts fram tillsammans med mer kända personligheter och illustrerar hur dj-scener och dansgolv genom åren varit plattformar för mobilisering, snobbism, sexism, nörderi och gemenskap. Författarna Anna Öström (DJ Anaya) och Anna Gavanas (DJ Gavana) har varit en del av den dj-kultur de beskriver sedan 1990-talet, och då främst som arrangörer, dj:s, producenter, debattörer och skribenter. De har tidigare publicerats internationellt och i Sverige gällande dj-kultur, samhälls- och välfärdsfrågor.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,42 MB

FILNAMN: DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm.pdf

ISBN: 9789178449484

FÖRFATTARE: Anna Gavanas,Anna Öström

LADDA NER
LÄSA ONLINE

20180916_195544 - DJ-liv

Gavanas är doktor i Socialantropologi (sedan 2001) och docent i Genusvetenskap (sedan 2009). 2016 gav hon ut boken "DJ-liv: historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm," skriven tillsammans med Anna Öström (Gidlunds Förlag), som fick stort genomslag. 2016 kom Gavanas även ut med med reportageboken "Pensionärsplaneten: spaniensvenskar och pensionsmigration i en globaliserad ...

Anna Gavanas - Stockholmia

DJ-liv ger perspektiv åt Stockholms klubbscen." Curt Lundberg (Tidningen Kulturen) "Boken öppnar även världen för den som inte hade inblick i undergroundscenen då den ger förklaringar, kopplar ihop och knyter samman både med mer kommersiella och internationella strömningar och bjuder på en gedigen lista med namn, låtar och boktips för den som vill söka vidare."

RELATERADE BÖCKER