DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm

DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm-boken skrevs 2016-02-24 av författaren Anna Gavanas,Anna Öström. Du kan läsa DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Anna Gavanas,Anna Öström.

Rsfoodservice.se DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm Image

Vilka aktörer har drivit fram DJ-kulturen i framförallt Stockholm, och med vilka visioner, motgångar och ideal? DJ-liv - historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm beskriver dj-kulturens framväxt med fokus på det som har lett fram till dagens techno- och housescen. Den här historien har aldrig tidigare tecknats - den är berättad med röster, rövarhistorier och inblickar som vanligtvis inte får utrymme i sammanhang där coola snubbar och goa gubbar sätter dagordningen och spelar huvudrollerna. I boken möter vi dj:s, dansare, arrangörer och skivbutiksägare från 1970-talets discovåg, 1980-talets new wave-era, 1990-talets raveolution och 2000-talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och vi följer internationella influenser och korsbefruktningar mellan genrer. Boken visar också hur dj-kulturen närts av ungdomsgårdar, förortsrörelser och skivbutiker. Glömda hjältar lyfts fram tillsammans med mer kända personligheter och illustrerar hur dj-scener och dansgolv genom åren varit plattformar för mobilisering, snobbism, sexism, nörderi och gemenskap. Författarna Anna Öström (DJ Anaya) och Anna Gavanas (DJ Gavana) har varit en del av den dj-kultur de beskriver sedan 1990-talet, och då främst som arrangörer, dj:s, producenter, debattörer och skribenter. De har tidigare publicerats internationellt och i Sverige gällande dj-kultur, samhälls- och välfärdsfrågor.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,63 MB

FILNAMN: DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm.pdf

ISBN: 9789178449484

FÖRFATTARE: Anna Gavanas,Anna Öström

LADDA NER
LÄSA ONLINE

DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm ...

14 maj, 2018 DJ-liv - historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm Med anledning av Avicii's död publicerade Sydvenskan (29/4) en artikel om hur house gick från subkultur till miljardindustri.

Slick - 2 461 foton - 27 recensioner - Klubb för ...

DJ-liv - historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm. beskriver dj-kulturens framväxt med fokus på det som har lett fram till dagens techno- och housescen. Den här historien har aldrig tidigare tecknats - den är berättad med röster, rövarhistorier och inblickar som vanligtvis inte får utrymme i sammanhang där coola snubbar och goa gubbar sätter dagordningen och spelar ...

RELATERADE BÖCKER