När Corona erövrade världen

När Corona erövrade världen är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Ingrid Tollgerdt-Andersson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken När Corona erövrade världen online.

Rsfoodservice.se När Corona erövrade världen Image

Med värme, lite humor och en kunskapsbaserad klarsynthet beskriver Ingrid Tollgerdt-Andersson Coronakrisen fram till slutet av april 2020. Så fort gick det alltså, att stänga gränser, sätta människor i karantän, tillåta demokratiska principer att luckras upp och skapa en osäker ekonomisk framtid. Hur är det möjligt att ett virus, som ger majoriteten lindriga förkylningssymptom, lyckades lamslå en hel värld. Vilken roll hade media i detta? När Corona erövrade världen beskriver och analyserar de psykologiska och sociala konsekvenser som uppstår när gränser stängs, människor isoleras och sätts i karantän. Hur påverkas människor när deras rörelsefrihet och sociala kontakter begränsas? Relationer prövas hårt i familjer som inte längre tillåts lämna hemmet. De sociala nätverket krymper, äldre lämnas ensamma trots att forskning visar att isolering påskyndar åldrandet och sjukdomar som alzheimer. Den svenska strategin, att inte isolera och tvinga utan istället bygga på frivillighet och sunt förnuft framstår som en grön ö av frihet. Omtyckt, men också kritiserad och ifrågasatt. Hur väl lyckades den? Den existensiella ångesten och rädslan för att dö blottades mycket tydligt. Trodde vi möjligen att döden kunde undvikas genom ett hälsosamt leverne? Ingrid Tollgerdt-Andersson är doktor i ekonomisk psykologi, disputerad vid Handelshögskolan i Stockholm, forskare, författare, konsult och bloggare."Jag skulle ju bara ta en snabb kopp kaffe och gå igenom några papper, men fastnade totalt i denna alldels färska bok om Corona... Jag har inte lockats av varken Camus eller Holst, men Ingrid Tollgerdt-Anderssons beskrivning och analys av de psykologiska och sociala konsekvenser som uppstår när gränser stängs, människor isoleras och sätts i karantän är enormt intressant! Och Ingrid kan sitt ämne, hon är bland mycket annat doktor i psykologi, och har forskat kring ledarskap, relationer och personkemi..." Bokhandeln Laholm

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,54 MB

FILNAMN: När Corona erövrade världen.pdf

ISBN: 9789198616507

FÖRFATTARE: Ingrid Tollgerdt-Andersson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Corona: Frågor och svar om coronaviruset

Pris: 199 kr. Inbunden, 2020. Ännu ej utkommen. Bevaka Corona : en pandemi som lamslog världen så får du ett mejl när boken går att köpa.

När Corona erövrade världen - Ingrid Tollgerdt-Andersson ...

Hittills har fler än 6 000 personer smittats av det nya virus som sprids från Kina, varav drygt 130 personer har dött. Detta är inte första gången ett virus uppstår och sprids från Kina. År 2003 drabbade sars världen, även det ett så kallat coronavirus.

RELATERADE BÖCKER