På resa med Herodotos

På resa med Herodotos är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Ryszard Kapuscinski. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken På resa med Herodotos online.

Rsfoodservice.se På resa med Herodotos Image

Herodotos reser för att svara på barnets fråga: varifrån kommer skeppen vid horisonten?Vad har den polske reportern Ryszard Kapuscinski, född i Pinsk 1932, att göra med den grekiske historikern Herodotos, född i Halikarnassos ca 480 före vår tidräkning?Efter kriget läste Kapuscinski historia i Warszawa, i ett slutet land. Men han ville se hur det såg ut bortom gränsen. Oväntat skickades han iväg till Indien, oförberedd, kunde inte ens engelska.Herodotos Historia blev hans referens och reselektyr. Hur hade världen sett ut den gången? Där fanns natur och landskap att se och beskriva, där fanns stammar och folk som betedde sig olika och talade olika språk. Där fanns krig, en öst-västkonflikt mellan Europa och Asien. Men hur hade han upptäckt sin omvärld utan nutidens tekniker, nästan utan böcker? För Kapuscinski blev Herodotos en förebild som resande reporter, med historia i bagaget och uppgift att samla material, att forska. Och sedan att skriva för att gäcka glömskan.Kapuscinski ser tillbaka på sina resor sedan 1957, främst till Asien och Afrika. Han går i sina fotspår med Herodotos som följeslagare, de trampar ibland samma mark. Hans grundperspektiv är det låga, horisontella. Men fast han är höjdrädd vågar han sig på ett svindlande språng ner genom tiden. Han spänner blicken över 4500 år och möter sin kollega i aktion. Han presenterar Herodotos verk för oss och tävlar med honom i berättarkonst. Han dubbelexponerar. ?Ryszard Kapuscinski tillhör den exklusiva skara journalister som med fog och utan ironi kunde kallas världsreporter.? Sydsvenska Dagbladet?Det finns ingen reporter jag hellre reser med än Kapuscinski.? GT

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,37 MB

FILNAMN: På resa med Herodotos.pdf

ISBN: 9789100172022

FÖRFATTARE: Ryszard Kapuscinski

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kapuscinski: På resa med Herodotos | Börjes konstblogg

I "På resa med Herodotos" skildrar han hur han fick "Historia" som reselektyr av sin chefredaktör, en bok som han ständigt påpekar att nästan alltid finns med på hans resor. Det är viktigt eftersom det också är förutsättningen för denna bok.

Herodotos, "Historiens fader" - JW.ORG

I "På resa med Herodotos" skildrar han hur han fick "Historia" som reselektyr av sin chefredaktör, en bok som han ständigt påpekar att nästan alltid finns med på hans resor. Det är viktigt eftersom det också är förutsättningen för denna bok.

RELATERADE BÖCKER