Skildringen av nationalsocialismen i Annika Thors bok En oe i havet

Skildringen av nationalsocialismen i Annika Thors bok En oe i havet-boken skrevs 2008-09-15 av författaren Susanne Hasenstab. Du kan läsa Skildringen av nationalsocialismen i Annika Thors bok En oe i havet-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Susanne Hasenstab.

Rsfoodservice.se Skildringen av nationalsocialismen i Annika Thors bok En oe i havet Image

Seminar paper from the year 2008 in the subject Scandinavian Languages, grade: 1,3, University of Frankfurt (Main), language: Swedish, abstract: Annika Thor r en svensk ungdomsboksfrfattare som fddes 1950 i Gteborg. Hon vxte upp i en judisk familj och bor nu i Stockholm. Boken En i havet", som skrevs 1996, var hennes debutroman. Boken handlar om Steffi (12 r) och Nelli (8 r), tv judiska systrar frn Wien, som kommer till den gteborgska skrgrden p flykt undan tyskarnas judefrfljelser 1939. Boken beskriver systrarnas nya liv i ett frmmande land, lngt borta frn frldrarna som mste stanna kvar i sterrike: De vntar i Wien p inresetillstand till Amerika eftersom Sverige inte tar emot vuxna flyktningar. En i havet" r den frsta delen av fyra i serien om Steffi och Nelli och blev nominerad till Augustpriset 1996. Fr ngra r sedan gjordes TV-serien En i havet" och sndes i Sverige under hsten 2003. Boken behandlar hndelser som hnde fr 70 r sen, vid brjan av andra vrldskriget. Frfattaren behandlar kriget och nazisternas judefrfljelse: Der Autor, der als Thema Krieg whlt, geht meist nicht auf das aktuellste Zeitgeschehen ein, sondern sieht sich als Sprachrohr einer unterdrckten, ausgebeuteten, verfolgten kulturellen Gruppe und ernennt sich zu ihrem Advokaten" . Frfattaren Annika Thor, som sjlv har en judisk bakgrund, fungerar i boken som advokat fr judarna som frfljads av nationalsocialismen. I mitt arbete ska utredas, hur nationalsocialismen skildras i boken. Vad skildras, hur skildras det, hur frmedlar frfattaren informationer om nationalsocialismen i den hr ungdomsboken? Det r frgorna som ska underskas och besvaras i det fljande. Frst tnker jag beskriva, sedan analysera och kommentera skildringen av nationalsocialismen i boken. Bokens innehll frutstter jag r bekant, drfr ska jag inte g in p det vidare i arbetets huvuddel.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,63 MB

FILNAMN: Skildringen av nationalsocialismen i Annika Thors bok En oe i havet.pdf

ISBN: 9783640166169

FÖRFATTARE: Susanne Hasenstab

LADDA NER
LÄSA ONLINE

En ö i havet - Böcker - CDON.COM

En ö i havet är en gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget. Berättelsen om Steffi och Nelli fortsätter i böckerna Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav. I böckerna skildras systrarnas livsöden - skolgång, vänskap, förälskelse, mognad - i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

Skildringen av nationalsocialismen i Annika Thors bok "En ...

Vi har nått den första träffen för vår bokcirkel om systrarna Steffi och Nelli av Annika Thor. Idag ska vi prata om första boken, En ö i havet.Var hemskt gärna med i samtalet om böckerna genom att antingen lämna en kommentar här nedanför eller genom att skriva ett eget blogginlägg och länka till det i kommentarsfältet här.

RELATERADE BÖCKER