Purgatorium

Vill du läsa Purgatorium pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Deland Mats. Att läsa Purgatorium online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Purgatorium Image

Sverige och andra världskrigets krigsförbrytare. Sverige har allt sedan andra världskrigets slut utmärkt sig för sin ovilja att ställa krigsförbrytare inför rätta. Allt tyder på att åtskilliga av Förintelsens och de nazistiska våldsbrottens förövare fann en trygg hamn i Sverige. Den svenska regeringen hjälpte aktivt flera misstänkta förbrytare att komma undan, och den svenska underrättelsetjänsten anställde veteraner från avrättningskommandon. Inställningen till krigsförbrytare är både ett moraliskt, politiskt och, inte minst, ett juridiskt problem, som inte har minskat i betydelse sedan dess. Mats Deland tecknar i Purgatorium en bakgrund till de beslut som togs under krigets slutskede, med exempel hämtade främst från den lettiska flyktinggruppen. Boken ger en nödvändig historisk bakgrund till den diskussion som nu måste börja föras om hur Sverige ska gå från ord till handling i krigsförbrytarfrågan.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,95 MB

FILNAMN: Purgatorium.pdf

ISBN: 9789173899390

FÖRFATTARE: Deland Mats

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Purgatorium - Wiktionary

Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. När staden Lund blir ett purgatorium för en författare som känner sig idémässigt bankrutt fäster man sig vid alla de underbart absurda detaljerna: hästarna som plötsligt blir oroliga, dubbelgångarna, spökerierna.

Purgatorium (2010) - IMDb

Enligt Aftonbladet gör svenska trupper inga ansträngningar för att leta efter sårade motståndare efter strid. Om den uppgiften stämmer, gör de sig skyldiga till folkrättsbrott, och saken ska utredas av svensk åklagare med samma brådska som "mordet" på två soldater tidigare i år.

RELATERADE BÖCKER