I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor

Vill du läsa I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Kinna Jonsson,Märtha Jonsson. Att läsa I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor Image

Idén och författare Idén kom då de gamla ärvda vaxduksböckerna föll i delar. Kinna Jonsson började dokumentera recepten, intervjuade mamma Märtha Jonsson, och boken växte fram. Tillsammans har de valt recept, bakat upp allt och skrivit texterna. Boken innehåller anekdoter och tips för att lyckas bra. Kinna har stått bakom kameran och bilder finns till nästintill alla bakverken som till större delen är tagna i trädgårdsmiljö med gamla vackra koppar, fat och textilier från egna skåp och gömmor.- Jag har velat bevara kunnandet som annars går förlorad. Kunskapen sitter ofta i händerna på den äldre generationen säger Kinna Jonsson. Det ligger också i tiden att hitta sina rötter. Att producera saker själv är exklusivt.- Intresset för småkakor växer. Det är en motvikt till de stora historier som funnits ett bra tag nu säger Märtha Jonsson. Märtha som är hushållslärare driver familjens gårdsrestaurang på Klefstad. Ofta frågar gästerna om recept och beställer bröd och kakor för att ta med sig hem. Formgivaren Formgivaren Elina Jonsson, lillasyster i familjen säger att - Boken ska kunna ligga uppslagen i köket, tåla slitage och samtidigt ge vaxduksbokskänsla. Det ska vara en behändig bok som man kan använda och lätt att bläddra i. Förlagorna var bruna, svarta eller lila. Därför har Elina valt samma material som de gamla böckerna för att behålla den genuina känslan. Boken är brun med guldtext och halvhård pärm. Inuti boken är typsnittet modernt. Det är en modern vaxduksbok.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,62 MB

FILNAMN: I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor.pdf

ISBN: 9789197683609

FÖRFATTARE: Kinna Jonsson,Märtha Jonsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Grandma's food/Mormors mat - Om | Facebook

Åh vad jag älskar pepparkakor. Och jag trodde i min enfald att de flesta gillade samma sorts pepparkaka men när vi för många år sedan gjorde en happening, en pepparkaksprovning, kring vår bok I mormors berså, fem generationers bröd bakverk och tårtor och hade bakat upp de nio olika sorters pepparkakor som fanns i boken, visade det sig att smakpreferenserna var helt olika.

I MORMORS BERSÅ. Fem generationers bröd, bakverk & tårtor.

Äldsta recepten är från mormors mormors bok från 1852. Med inspiration från såväl Österlen som Östergötland förmedlar boken svensk kulturhistoria där många kommer att känna igen sin mormors recept. Till recepten finns tips och förklaringar baserade på fem generationers erfarenheter.

RELATERADE BÖCKER