Undervisningskonster

Undervisningskonster är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Gunnar Cardell. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Undervisningskonster online.

Rsfoodservice.se Undervisningskonster Image

Om lärares beprövade erfarenheter och om trenätskan - ett vetenskapligt grundat arbetsspråk till att tala om demUndervisningskonsterna är aspekter av lärares tysta kunskap. Boken ger en utförlig bild av fyra lärares tysta kunskap - en småskollärares, en lågstadielärares, en Bildlärares och en lärarutbildares; den visar hur ett trettiotal sådana konster tar sig uttryck i deras arbete med att skapa arbetsro respektive i läs- och skrivundervisning, Bildundervisning och ämneslärarutbildning av svenskalärare. Det språkliga redskapet till att synliggöra denna tysta kunskap är trenätskan - ord och begrepp hämtade ur Gunnar Cardells tvärvetenskapligt baserade teori Trenätsteorin. Boken ger en systematisk presentation av trenätskan, här kallat ett arbetsspråk och med anspråk på att kunna vara embryot till ett framväxande yrkesspråk för lärare. Den vänder sig i första hand till lärarstudenter och lärarutbildare, lärare och skolledare men är också av allmänintresse eftersom den ger en unik inblick i lärares tänkande och arbete. En läsare kan tänkas ha intresse också av författarens föregående bok Kunskapsteori för lärare. Kunskapsanalys ur trenätsperspektivet och av hans första bok i serien om Trenätsteorin, Att tänka för fred och hållbarhet. Om Trenätsteorin, en holistisk samhällsteori och symbietiken, en ekologisk ideologi; alla tre böckerna utgivna av Complador AB. www.complador.se Gunnar Cardell är fil.dr i pedagogik och f.d. mellanstadielärare, universitetslektor och lärarutbildare.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,40 MB

FILNAMN: Undervisningskonster.pdf

ISBN: 9789163944406

FÖRFATTARE: Gunnar Cardell

LADDA NER
LÄSA ONLINE

LIBRIS - Ämnesdidaktik

Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom Ämnesdidaktik : en undervisningskonst Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris

Ge akt på din "undervisningskonst" — Watchtower ONLINE LIBRARY

Finns på följande bibliotek. 0 av 6 exemplar finns att låna, 4 reservationer i kö,

RELATERADE BÖCKER