Spådomen : en flickas memoarer

Vill du läsa Spådomen : en flickas memoarer pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Agneta Pleijel. Att läsa Spådomen : en flickas memoarer online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Spådomen : en flickas memoarer Image

"Hon vill två saker. Skriva, få orgasm. Och senare, naturligtvis mycket längre fram, få ett barn. Det sista ligger inbäddat i en så avlägsen framtid att den förefaller illusorisk." Öppenhjärtigt och i laddade minnesbilder skriver Agneta Pleijel fram en ung flicka som en gång var hon. Boken spänner över tiden från födelsen 1940 och tjugo år framåt. Ledmotivet är den spådom som en älskad faster har fått, och vars uppfyllelse flickan med spänning följer. Barndomen präglas av geografiska förflyttningar. Flickan är upp-tagen av att läsa - böckerna ger ord åt tillvarons vaghet - liksom av kvinnokönet, av familjen och av de häpnadsväckande skillnaderna mellan människor. Pappa matematikern och mamma musikern är mycket olika varandra. De är i konflikt och hon älskar dem båda. Långsamt går det upp för henne att hon vuxit upp i en lögn. Så vem är hon? Hon måste vakta noga på sig själv. Skydda sig själv och de två yngre systrarna och inte trampa fel i den krigszon som föräldrarnas äktenskap alltmer förvandlas till. Hon tror på miraklet, magin och förvandlingen. Händelserna utspelas i Stockholms förorter, i USA och i Lund. Det är en smärtsam och också humoristisk berättelse om sökandet efter sanning, moral och en plats i världen. Agneta Pleijel skriver om en tid som runnit förbi, men berättelsen är en högst aktuell skildring av en flickas väg mot vuxenhet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,27 MB

FILNAMN: Spådomen : en flickas memoarer.pdf

ISBN: 9789113088020

FÖRFATTARE: Agneta Pleijel

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Spådomen, en flickas memoarer - Agneta Pleijel - YouTube

Spådomen en flickas memoarer. av Agneta Pleijel (E-media, E-bok, EPUB) 2015, Svenska, För vuxna Öppenhjärtigt och i laddade minnesbilder skriver Agneta Pleijel fram en ung flicka som en gång var hon. Boken spänner över tiden från födelsen 1940 och tjugo år framåt.

Spådomen: En flickas memoarer (ljudbok) av Agne - Bokon

En flickas memoarer hör förstås till denna senare typ av berättelser. De där som är på en gång liv och roman. Det är berättelsen om en uppväxt, ett vuxenblivande i skuggan av en bitvis dramatisk och stormig föräldrarelation, en undflyende pappa som lever ett dubbelliv, otrogen med en av familjens nära vänner, och en mamma som kastar sig in i bitterhet, ilska och depressioner.

RELATERADE BÖCKER