Dr Jekyll och Mr Hyde

Dr Jekyll och Mr Hyde-boken skrevs 2006-01-01 av författaren Robert Louis Stevenson. Du kan läsa Dr Jekyll och Mr Hyde-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Robert Louis Stevenson.

Rsfoodservice.se Dr Jekyll och Mr Hyde Image

I denna klassiska skräckroman från 1886 får vi möta den hedervärda dr Henry Jekyll i hans försök att klyva människan i en god och en ond del. Men vad händer egentligen när man släpper lös en person som är helt ond? Och varför gör en god människa om det gång på gång trots att han har fullständiga minnen av allt som har hänt? Denna fängslande historia om den mänskliga dubbelnaturen läses här av Christer Nerfont som, utöver att ha spelat just rollen som dr Jekyll och mr Hyde på Värmlandsoperan även har setts i uppsättningar som "Kristina från Duvemåla" (Göteborg 1997-1999) och "Les Misérables" (Malmö 2000).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,28 MB

FILNAMN: Dr Jekyll och Mr Hyde.pdf

ISBN: 9789197640305

FÖRFATTARE: Robert Louis Stevenson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Dr Jekyll och Mr Hyde: Handling och miljö

Doktorn och hans galna alter ego har kommit att personifiera ondskefulla dubbelnaturer, och Dr Jekyll/Mr Hyde har refererats och parodierats så otroligt mycket under så lång tid att många nog knappt ens tänker på att det faktiskt är en bok från början. För en bok är det, som gavs ut för första gången år 1886.

Dr Jekyll och Mr Hyde/Kapitel 02 - Wikisource

Dr Jekyll är en gammal omtyckt läkare. Därför blir advokaten, Mr Utterson, misstänksam då Dr Jekyll börjar umgås med en hatfull ung man vid namnet Mr Hyde. I boken försöker Mr Utterson ta reda på mysteriet mellan Dr Jekyll och Mr Hyde. Första ledtråden han får är ett mystiskt testamente. I testamentet ger Dr Jekyll hela sin ...

RELATERADE BÖCKER