Sexualitet

Vill du läsa Sexualitet pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Lotta Löfgren-Mårtensson. Att läsa Sexualitet online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Sexualitet Image

Sexualitet är ett laddat och mångfacetterat begrepp, som de flesta har egna upplevelser att knyta an till. Men det är också ett föränderligt fenomen, utifrån ett historiskt, kulturellt och samhälleligt perspektiv. I den här boken redogörs för en socialkonstruktivistisk syn på sexualitet, och dessutom granskas och diskuteras olika sätt att förstå och analysera begreppet. Läs mer "Sexualitet är som begrepp märkligt svårfångat - det kan betyda allt och ingenting! Författaren tar med läsaren på en spännande och lärorik vandring där sexualitet som ord och mänsklig företeelse får liv och innehåll. Med imponerande ämneskunskap och suverän pedagogisk förmåga hjälper författaren oss att se sexualiteten utifrån historiska, kulturella, sociala, religiösa, politiska, medicinska, psykologiska och etiska perspektiv. Boken bör bli obligatorisk läsning för alla som säger sig vilja förstå människan bättre." Lars-Gösta Dahlöf, docent i psykologisk sexologi vid Göteborgs universitet BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt. Om författarna Lotta Löfgren-Mårtenson är verksam som docent i hälsa och samhälle, inriktning sexologi, vid Fakulteten för hälsa och samhälle, Malmö högskola. Hon är författare till ett flertal böcker rörande sexualitet och intellektuell funktionsnedsättning, unga och pornografi och sexualkunskap, samt medredaktör i den tvärvetenskapliga läroboken Sexologi.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,71 MB

FILNAMN: Sexualitet.pdf

ISBN: 9789147097852

FÖRFATTARE: Lotta Löfgren-Mårtensson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

PDF Berör Sexualitet - Rfsu

Om socialisation, normer, genus och identitet. Vi reder ut begreppen jämlikhet och jämställdhet och hur sexualitet och könsroller framställs i medier och populärkultur. Vi kommer också titta

Självkänsla, sexualitet, identitet | RFSL Rådgivningen Skåne

Synen på sexualitet och kön är alltså olika beroende på tid, kultur, religion osv. HBTQ och hetero. Ett ord som ofta hörs när man pratar om sexualitet är HBTQ. HBTQ har med sexualitet att göra och är ett samlingsbegrepp för Homo, Bi, Trans och Queer. Här kan du läsa vad det betyder.

RELATERADE BÖCKER