Misstron mot medier

Misstron mot medier-boken skrevs 2017-05-17 av författaren Edvard Lind,Ulrika Andersson,Andreas Ericson,Lennart Weibull,Kristoffer Holt. Du kan läsa Misstron mot medier-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Edvard Lind,Ulrika Andersson,Andreas Ericson,Lennart Weibull,Kristoffer Holt.

Rsfoodservice.se Misstron mot medier Image

Mediers trovärdighet ifrågasätts numera dagligen i sociala medier och misstro mot medier används som politiskt vapen. Anklagelser om mörkande, lögner och drevande haglar. I den här boken undersöks förtroendet för medierna i detalj. När man tittar närmare på forskningen visar det sig att förtroendet för medier inte sjunkit påtagligt de senaste åren. Men ändå finns misstron i siffrorna - och den är politiskt laddad. En unik studie visar att förtroendet är särskilt lågt för bevakningen av invandringsfrågan. Förtroendet för medier är lägre bland sympatisörer till allianspartierna än de rödgröna och lägst är det hos Sverigedemokraternas väljare. Och just hos SD-sympatisörerna sjönk det dessutom under de senaste årens migrationspräglade debatt.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,12 MB

FILNAMN: Misstron mot medier.pdf

ISBN: 9789198356632

FÖRFATTARE: Edvard Lind,Ulrika Andersson,Andreas Ericson,Lennart Weibull,Kristoffer Holt

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Misstron mot medier - en inledning - mediestudier.se

Strömbäck: Misstron om invandring inte mediernas fel Nyhetsrapporteringen i allmänhet är fokuserad på problem, därför går det inte att säga att frågan om invandring inte alls mörkats som Jan Helin tidigare argumenterat för, det menar Jesper Strömbäck, professor i journalistik på Expressens kultursidor.Inlägget är en fortsättning på den debatt som blossat upp efter en SOM ...

Misstron mot medier | Nordicom

Studien "Misstron mot medier" visar att invandring är det ämne där mediekonsumenterna litar minst på journalistiken.. 33 procent av svenskarna säger att de har mycket litet eller ganska litet förtroende för rapporteringen om invandring. Motsvarande siffra för bevakningen av sjukvården, ämnet där förtroendet är som störst, är 14 procent.

RELATERADE BÖCKER