Marstrand under portofrancotiden

Marstrand under portofrancotiden-boken skrevs 2016-09-12 av författaren Eibert Ernby. Du kan läsa Marstrand under portofrancotiden-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Eibert Ernby.

Rsfoodservice.se Marstrand under portofrancotiden Image

När borgarna i Marstrand äntligen fick sin chans 1775 och staden blev frihamn, skedde det på regeringens initiativ och villkor. Det är väl känt, att den nya regering som knappt tjugo år senare ersatte den dömde ut försöket som misslyckat - för små vinster och för mycket smuggling - och avbröt det. Det var den bilden som släpptes uppifrån, och den befästes ytterligare av en lokalt fabricerad berättelse att marstrandsborna själva önskat och påverkat utgången. Men hur stämmer bilden, om man ändrar perspektivet och betrakar projektet underifrån, från stadens horisont, och söker kunskap om hur staden och människorna där berördes av privilegierna och hur man där uppfattade och försökte påverka överhetens tolkning och tillämpning av dem? Följ med till Marstrand under porto francotiden!

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,93 MB

FILNAMN: Marstrand under portofrancotiden.pdf

ISBN: 9789188481153

FÖRFATTARE: Eibert Ernby

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Marstrand under portofrancotiden - Suomalainen.com

När borgarna i Marstrand äntligen fick sin chans 1775 och staden blev frihamn, skedde det på regeringens initiativ och villkor. Det är väl känt, att den nya regering som knappt tjugo år senare ersatte den dömde ut försöket som misslyckat - för små vinster och för mycket smuggling - och avbröt det. Det var den bilden so

Home - Marstrand Yachts AB

Under senare delen av Porto Francotiden begagnade sig judarna i Marstrand av en annan lokal för sina gudstjänster och inredde en synagoga i ett hus vid Långgatan, vilket år 1794, då frihamnsrättigheterna indrogos, inköptes av apotekare C. H. Bohlin.

RELATERADE BÖCKER