De omöjliga : från psykiatrireform till dyr och dålig vård

De omöjliga : från psykiatrireform till dyr och dålig vård är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Anna Fredriksson,Åsa Moberg. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken De omöjliga : från psykiatrireform till dyr och dålig vård online.

Rsfoodservice.se De omöjliga : från psykiatrireform till dyr och dålig vård Image

"En mycket viktig bok." Dala-Demokraten"Den är viktig i kampen för att skapa bättre levnadsvillkor för en av de mest utsatta grupperna i vårt samhälle." BTJ För 25 år sedan genomfördes psykiatrireformen. Ett av huvudsyftena var att ge de svårast sjuka en bättre tillvaro. De stora mentalsjukhusen skulle stängas, de sjuka skulle rehabiliteras och bli en del av samhället. Tanken var god. Men ingen visste hur det nya skulle åstadkommas i praktiken. En kombination av ekonomisk åtstramning och kunskapsbrist på alla nivåer gjorde att många i stället hamnade i ett vakuum av kommunal resursbrist. De omöjliga är en liten grupp. De allra mest utsatta av dem finns fortfarande på institutioner utan insyn. Deras röster är svaga och varken de själva eller deras sociala nätverk kan förändra situationen. Hur kunde det bli så här? Anna Fredriksson och Åsa Moberg berättar vad som skett under åren efter psykiatrireformen. Hur kommer det sig att så många brister finns kvar? Hur ska det bli bättre i framtiden?De omöjliga är en stridsskrift om de mest utsatta. Hur ska de få de möjligheter som psykiatrireformen syftade till?

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,15 MB

FILNAMN: De omöjliga : från psykiatrireform till dyr och dålig vård.pdf

ISBN: 9789127160965

FÖRFATTARE: Anna Fredriksson,Åsa Moberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

De omöjliga som inte passar in - SocialPolitik

De stora mentalsjukhusen skulle stängas, de sjuka skulle rehabiliteras och bli en del av samhället. Tanken var god. Men ingen visste hur det nya ... De omöjliga - Från psykiatrireform till dyr och dålig vård. Anna Fredriksson ...

I vår förtjänar Florence Nightingale att firas extra ...

De omöjliga: Från psykiatrireform till dyr och dålig vård - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 7 butiker SPARA på ditt inköp nu!

RELATERADE BÖCKER