Odae Sveticae

Odae Sveticae-boken skrevs 2019-06-25 av författaren Samuel Columbus. Du kan läsa Odae Sveticae-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Samuel Columbus.

Rsfoodservice.se Odae Sveticae Image

Samuel Columbus Odae Sveticae (1674) betraktas allmänt som den första svenska diktsamlingen. Den är också den första boken i N/L:s poesibibliotek.De flesta av barockens kända teman återfinns explicit eller implicit i boken. Här finns således tanken att tiden förintar allt, att döden är syndens straff, idén om dödens demokrati (att vi alla står lika inför ändalykten) samt övertygelsen om att Kristus är dödens baneman. Barockens beryktade förgängelsekänsla, i förening med dess lika självklara gudsförtröstan, finner flera uttryck hos honom. Världen är krank, evigheten lång och Gud god. (Ur Daniel Möllers förord.)Ingår i N/L:s poesibibliotek.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,80 MB

FILNAMN: Odae Sveticae.pdf

ISBN: 9789198505306

FÖRFATTARE: Samuel Columbus

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Odae Sveticae | BearBooks

Samuel Columbus Odae Sveticae (1674) betraktas allmänt som den första svenska diktsamlingen.Den är också den första boken i N/L:s poesibibliotek. De flesta av barockens kända teman återfinns explicit eller implicit i boken.

Odæ sveticæ. Thet är, någre werldsbetrachtelser, sång-wijs ...

Och först ut är Samuel Columbus vars Odae Sveticae (1674) allmänt betraktas som den första diktsamlingen på svenska språket. Och en av de två första titlarna är Ola Juléns Orissa , som av förlaget beskrivs som att den alltmer framstår som "en helt egen entitet i den svenska poesin."

RELATERADE BÖCKER