Historia och språkhistoria

Vill du läsa Historia och språkhistoria pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Daniel Andersson,Lars-Erik Edlund,Susanne Haugen,Asbjørg Westum. Att läsa Historia och språkhistoria online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Historia och språkhistoria Image

År 2014 stod Umeå universitet värd för konferensen Svenska språkets historia som genomfördes för trettonde gången, denna gång under temat Historia och språkhistoria. I denna samlingsvolym publiceras nu arton av de föredrag som hölls under konferensen.Här behandlas filologin som metod och praktik, vad de vikingatida runstenstexterna kan avslöja om sina upphovsmän och läsare samt ordföljden i stockholmsk lågtyska men dessutom finns i volymen studier av svenskans morfologi, syntax, ordförråd och stilistik. Eftersom såväl enskilda språkhistoriska problem som teori och metod diskuteras täcker volymen ett mycket brett spektrum av språkhistoriska frågeställningar.Boken har redigerats av Daniel Andersson, Lars-Erik Edlund, Susanne Haugen och Asbjørg Westum, alla verksamma i ämnet nordiska språk vid Institutionen för språkstudier, Umeå universitet.Utgivningen sker i samarbete mellan Institutionen för språkstudier och Kungl. Skytteanska Samfundet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,53 MB

FILNAMN: Historia och språkhistoria.pdf

ISBN: 9789188466907

FÖRFATTARE: Daniel Andersson,Lars-Erik Edlund,Susanne Haugen,Asbjørg Westum

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Historia och språkhistoria - Ordböcker & Språk - häftad ...

Samiska Språkhistoria De samiska språken Ett litet språklexikon Skriftspråket Samiska språk är hotade. I samiskan finns ord och begrepp som inte finns i andra språk som behandlar naturen och ... Samiska språkets historia. Språken i Europa tillhör olika språkfamiljer. Det beror på att folk bott på olika platser, men också på att ...

Språkhistoria - Samer.se

Historia och språkhistoria NORDSVENSKA 25 Kungl. Skytteanska Samfundets Handlingar 76. 4 Strax väster om Uppsala, vid Läby vad, står en runsten med texten "Jarl och Karl och Igulbjörn lät resa dessa stenar och göra denna bro efter Jovur, sin far".

RELATERADE BÖCKER