Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs

Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Stina Jofs,Marie Göranzon. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs online.

Rsfoodservice.se Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs Image

2017 är det 50 år sedan Marie Göranzon gick ut Dramatens elevskola. Hon var den första kvinnan med barn som antogs. När Dramatens dåvarande chef, Ingmar Bergman, blev varse att Marie var relativt nyförlöst reagerade han med förvåning, närmast chock. Är hon? Har hon? Det är klart flickan ska in, men hur fan ska hon klara det? Det barn som många trodde skulle bli ett hinder i Marie Göranzons framtida karriär, blev hennes räddning. Det finns något i mig som skulle kunna bära åt helvete, en känsla av att jag går mot ett stup och inte har vett att stanna. Lolo tvingade mig att ta grabbatag om livet, med tydliga uppgifter: byta blöja, mata, natta, trösta. Livet fick en riktning, på riktigt. Barnet, alla sex barn, har hållit mig från bråddjupen. I 50 år har hennes arbetsplats, med några utflykter till privatteatrar, tv- och filmvärlden, varit Dramaten. Där hänger numera hennes porträtt. Marie Göranzon har arbetat med alla de stora regissörerna, de mäktiga kollegorna, bråkstakarna och genierna. Mött framgång, motstånd och genomlevt katastrofer. Under åren har hon frikostigt delat med sig av sina åsikter men säger att hon borde ha hållit käften oftare. I Vrålstark & skiträdd berättar hon öppenhjärtigt om barnen, drömmen, kärleken, rollerna, kampen och makten.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,24 MB

FILNAMN: Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs.pdf

ISBN: 9789113085012

FÖRFATTARE: Stina Jofs,Marie Göranzon

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vrålstark & skiträdd: Marie Göranzon berättar om sitt liv ...

Pris: 59 kr. Pocket, 2018. Finns i lager. Köp Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs av Stina Jofs, Marie Göranzon på Bokus.com. Boken har 1 läsarrecension.

Vrålstark & skiträdd : Marie Göranzon berättar om sitt liv ...

Marie Göranzon och Stina Jofs träffades 2012. Stina Jofs, som är prisbelönt senior editor för månadstidskriften VI, och Marie Göranzon, hyllad skådespelare på Dramaten, påbörjade ett samtal som ledde till hundratals timmar av intervjuer som ledde till en bok, Vrålstark & skiträdd. Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs.

RELATERADE BÖCKER