Minnestrådar

Minnestrådar-boken skrevs 2020-08-25 av författaren Carola Hansson. Du kan läsa Minnestrådar-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Carola Hansson.

Rsfoodservice.se Minnestrådar Image

Sommaren 1939 anländer sextio judiska ungdomar från Tyskland till en gård utanför Falun. Här skall de lära sig jordbruk för att snart nå sina drömmars mål, en kibbutz i det blivande Israel. Men kriget bryter ut och de blir kvar i Sverige. Carola Hansson låter sin berättelse om tre av dessa tonåringar ta sin början 1935 i Königsberg. Med sitt lågmält suggestiva språk levandegör hon hur deras tillvaro successivt slås i spillror av den nazistiska terrorn. Ur studier och ivriga samtal kring sionismens idéer växer ändå en bräcklig framtidstro - en tro de kämpar för att bevara också i exilens utsatthet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,36 MB

FILNAMN: Minnestrådar.pdf

ISBN: 9789100185268

FÖRFATTARE: Carola Hansson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

En stad i hallen | Aftonbladet

Minnestrådar speglar människors egna minnen kopplade till föremål och bilder och förmågan att med hjälp av trådar kommunicera och fylla behov. I samband med utställningen erbjuds en rad workshops och enklare pröva-på aktiviteter. Detaljerat program finns i evenemangskalendern. Visningsperiod: 15/6 -11/8 Öppettider: Dagligen 10-16 ...

Korn i kanten | Hallands Nyheter - Krönikor

Minnestrådar: En kommer ihåg... En utställning om det lilla och det stora i livet, visas sommaren 2019 i Engelska magasinet i Rejmyre. De båda utställningarna Broderier från 1950- & 60-talen och En kommer ihåg… visas under sommaren 2019 i Engelska magasinet i Rejmyre. Utställningarna är en del i "Minnestrådar", ett samarbete mellan Östergötlands museum och Finspångs kommun.

RELATERADE BÖCKER