Atlantis : historien om en dröm

Atlantis : historien om en dröm är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Pierre Vidal-Naquet. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Atlantis : historien om en dröm online.

Rsfoodservice.se Atlantis : historien om en dröm Image

Historien har inte skapats endast av det mänskliga förnuftets erövringar, utan också av dess irrvägar, av de återvändsgränder det slagit in på och alltjämt slår in på. - Pierre Vidal.Naquet Under närmare 2500 år har människor fångats av Platons berättelse om det sjunkna riket Atlantis. Än idag söker folk efter öns geografiska plats och låter sig förtrollas av dess idé. Men faktum kvarstår: som historisk oh geografisk realitet har Atlantis aldrig funnits. Trots det har myten utvecklats och fått eget liv. Intresset exploderade i och med upptäckten av Amerika, som av många identifierades med den sjunkna ön. Runtom i Europa har myten använts i nationalistiska syften. I Sverige tyckte sig till exempel universalgeniet Olof Rudbeck finna spår av ön utanför Uppsala. Med Atlantis hjälp försökte de lärda kartlägga världens ålder eller spåra de olika folkslagens ursprung. En mängd romaner och filmer berättar om försök att återupptäcka eller återskapa ön. Och i koncentrationslägret Theresienstadt komponerades en opera om kjesaren av Atlantis, som lånat drag av den nazistiske diktatorn.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,32 MB

FILNAMN: Atlantis : historien om en dröm.pdf

ISBN: 9789186119041

FÖRFATTARE: Pierre Vidal-Naquet

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Atlantis: En Försvunnen Värld (2001) - Filmer - Film . nu

Atlantis historien om en dröm. av Pierre Vidal-Naquet (Bok) 2010, Svenska, För vuxna Ämne: Atlantis : historia, Mytiska platser, Fler ämnen: Omstridda fenomen; Omstridda företeelser; Historia; Upphov: Pierre Vidal-Naquet ; översättning: Lars Nyberg: ... Om vår verksamhet; Jobba eller praktisera hos oss; Behandling av personuppgifter;

Atlantis : historien om en dröm - Pierre Vidal-Naquet ...

Följ med på ett spännande äventyr på havets botten - i Disneys Atlantis: En försvunnen värld! Milo Thatch har en enda önskan, att hitta staden Atlantis som enligt historien försvann spårlöst ner i havets djup. Den stenrike professorn Whitmore har samma dröm och innan Milo vet ordet av är han på väg mot sitt livs äventyr!

RELATERADE BÖCKER