Gotlands bryggeri hittar hem

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

I höstas tog Spendrups styrelse beslutet om att bygga ett nytt bryggeri för dotterbolaget Gotlands bryggeri. En av anledningarna som tidigare uttryckts är en önskan om att fler produkter under märket skulle produceras på Gotland istället för på Spendrups bryggeri i Grängesberg.

Bryggeriet har sedan dess letat efter en lämplig plats för nybyggnationen, där en närhet till Visby och det nuvarande bryggeriet nämnts som viktiga förutsättningar för en ny tomt. Nu har man genomfört ett tomtköp i södra Visby till en kostnad av 7,25 miljoner kronor, där läget framförallt lyfts fram:

– Vi är otroligt glada över den här tomten. Den har mycket av det vi drömt om. Den nya bryggeribyggnaden blir något mindre än vad vi först tittade på, men den här platsen har andra stora kvaliteter som vi eftersökt - läget, känslan, miljön. Det är dessutom tillräckligt stort för det vi vill skapa för Gotlands bryggeri på sikt, säger Mikael Mossvall, vd för Gotlands bryggeri.

Läs också: Avenyfamiljen skriver avtal med Spendrups

Tillträdet är satt till den 15 maj, och man kommer i höst att skicka in bygglovshandlingar. Totalt satsas 80 miljoner på det nya bryggeriet, där man till en början planerar för en produktion på runt två miljoner liter om året. Samtidigt kommer man att ha kvar det nuvarande bryggeriet som lokal för utveckling av produkterna.

Läs också: Hemköp säljer öl gjord på matsvinn

– Vår nya produktionslokal ger oss fantastiska möjligheter att låta dem (ölen, red. anm.) växa volymmässigt och tillfredsställa det stora intresset som finns för Gotlands bryggeris produkter, säger Mikael Mossvall i ett uttalande.

Det nya bryggeriet beräknas stå klart till våren 2020.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.135