Eataly är Lydmars nya gig

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Pelle Lydmar här.

I de klassiska lokalerna som en gång rymde biografen Röda Kvarn bereds nu plats för kulinariska njutningar. 3 000 kvadrat ger plats för barer, restauranger och butiker. Gästerna kan äta på plats, köpa färdig mat med sig hem eller köpa råvaror för egna övningar hemma i köket.

Eataly-kedjan öppnar härmed sin första butik i Sverige, men kedjan har numer 40 totalt sett och Stockholmsetableringen är den andra i Norden då en Eataly redan finns i Köpenhamn.

Företaget har funnits i elva år och har de senaste åren vuxit med över tio enheter världen över. Ägare är den italienska entreprenören Oscar Farinetti, familjen Grimaldi och Pelle Lydmar.

1 500 handplockade italienska produkter finns att välja på. Däribland La Grande kött
från nötdjur som fötts upp på enbart naturbete.
– Vårt utbud är det bästa som Italien kan erbjuda kompletterat med svenska
leverantörer bland annat på kött och fisk, säger Pelle Lydmar.

Utbudet är ekologiskt även om inte allt är certifierat. En napoletansk vedugn helt klädd i guldmosaik pryder pizzerian som ligger i Röda Kvarns före detta tesalong.
– Vi erbjuder casual dining i en fantastisk miljö, till mycket konkurrenskraftiga priser,
säger Pelle Lydmar.

Eataly kommer att ha öppet alla dagar i veckan från frukost till kväll.

Att rekrytera medarbetare till de cirka 120 heltiderna som bemannas med 200 personer har varit en utmaning:
– Vi började för sex månader sedan och det har trots allt har gått bra. Dels beror det på att jag inte skämt ut mig på marknaden, dels har jag ett stort nätverk. Vårt företag är stort och tryggt, Eataly är något nytt, jobbar man här kan man ha olika form av ansvar, man kan rotera mellan olika arbetsuppgifter och dessutom kan vi erbjuda möjligheter till jobb i hela världen.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt destilleri ska möta ökad efterfrågan

Absolut-vd: ”Vi får inte tappa tempo”

Anna Malmhake, vd för The Absolut Vodka, leder ett av världens starkaste spritvarumärken och den produkt som står för den största andelen av svensk livsmedelsexport.

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare i Pied Tanca Group.

Han ska starta upp hotell

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Små bryggerier tror på sig själva

Lönsamheten för många mikrobryggerier uppges vara låg, enligt en enkätundersökning genomförd av LRF. Samtidigt är framtidstron stark och en stor del tror på snabb vändning.

Nyhetsbrev

Hon prisas för gastronomisk gärning

Arkiv

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

Sänd till en kollega

0.339