Eataly är Lydmars nya gig

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Pelle Lydmar här.

I de klassiska lokalerna som en gång rymde biografen Röda Kvarn bereds nu plats för kulinariska njutningar. 3 000 kvadrat ger plats för barer, restauranger och butiker. Gästerna kan äta på plats, köpa färdig mat med sig hem eller köpa råvaror för egna övningar hemma i köket.

Eataly-kedjan öppnar härmed sin första butik i Sverige, men kedjan har numer 40 totalt sett och Stockholmsetableringen är den andra i Norden då en Eataly redan finns i Köpenhamn.

Företaget har funnits i elva år och har de senaste åren vuxit med över tio enheter världen över. Ägare är den italienska entreprenören Oscar Farinetti, familjen Grimaldi och Pelle Lydmar.

1 500 handplockade italienska produkter finns att välja på. Däribland La Grande kött
från nötdjur som fötts upp på enbart naturbete.
– Vårt utbud är det bästa som Italien kan erbjuda kompletterat med svenska
leverantörer bland annat på kött och fisk, säger Pelle Lydmar.

Utbudet är ekologiskt även om inte allt är certifierat. En napoletansk vedugn helt klädd i guldmosaik pryder pizzerian som ligger i Röda Kvarns före detta tesalong.
– Vi erbjuder casual dining i en fantastisk miljö, till mycket konkurrenskraftiga priser,
säger Pelle Lydmar.

Eataly kommer att ha öppet alla dagar i veckan från frukost till kväll.

Att rekrytera medarbetare till de cirka 120 heltiderna som bemannas med 200 personer har varit en utmaning:
– Vi började för sex månader sedan och det har trots allt har gått bra. Dels beror det på att jag inte skämt ut mig på marknaden, dels har jag ett stort nätverk. Vårt företag är stort och tryggt, Eataly är något nytt, jobbar man här kan man ha olika form av ansvar, man kan rotera mellan olika arbetsuppgifter och dessutom kan vi erbjuda möjligheter till jobb i hela världen.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Program GastroNord 24-27 april 2018

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Nyhetsbrev

Bubbelvåffla i Malmö

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Pubexpansion för Rasta Group

Sänd till en kollega

0.112