De tävlar i Årets unga kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

För 42:e året i rad anordnar Chaîne des Rôtisseurs, gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer, tävlingen för unga kockar som är verksamma på restauranger anslutna till föreningen i drygt åttio länder.

Med ung innebär att kockarna vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år.  Årets svenska tävling äger rum den 26 februari och segraren deltar i världsfinalen i Taiwan i september. 

Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare, från en hemlig korg med identiska råvaror, tillagar en meny för fyra personer - förrätt, varmrätt och dessert.

Tävlar gör Viktor Arabzadeh hos Swedish Taste i Göteborg, William Brittsjö hos Oaxen Krog i Stockholm, Marcus Forsberg hos Oaxen Slip i Stockholm, Henric Herbertsson hos SK Mat & Människor i Göteborg, Fabian Olli Johansson hos Rot, i Visby och Philip Lindgren hos Stadshuskällaren  i Stockholm.


Juryn som utsett årets finalister består av Kurt Weid, internationell domare, Johan Andersson, restaurang AG, Cajsa Johansson, Cajsas Kök , Jimmi Eriksson, Årets Unga Kock 2013,Silvermedaljör i International Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2013 och  Årets Kock 2016 och även medlem i Svenska Kocklandslaget.

Därtill sitter Christina Möller, Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens vänner, Monica Sander från Årets Kock och  Carl Wachtmeister, Chaîne des Rôtisseurs, Bailli Délégué i jryn.

Köksjuryn består av Lars Sunekvist, Stockholms Hotell & Restaurangskola, Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening. 

Urvalsjury har varit Henrik Norström från Lux dag för dag,  och Björn Persson, från Koka. 



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.159