Bredd bäddar för vinst

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Årets Kock 2018 väntas bli tuffare än någonsin då spelreglerna har förändrats.

Som tidningen R&S Restauranger och Storkök tidigare skrivit om så sker en del förändringar inför årets upplaga av Årets Kock 2018 - SM i professionell matlagning.

Bland de största förändringarna är att arrangören ger mer frihet i ansökan till årets tävlingen och nu finns inte  begränsningen till en huvudrätt som tidigare år. Därtill har tävlingsmoment adderats som inte kan förberedas eller tränas på för att verkligen sätta kockarnas kunskap och hantverksskicklighet på prov.

– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare har sökt sig till tävlingen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock i en kommentar.

Anmälan till årets tävling är öppen för verksamma kockar som är svenska medborgare och över 23 år.

Anmälningsperiod är 16 april till 20 maj. I ansökan skickas recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt in, beräknat på 6 portioner. Rätten kan serveras kall eller varm.

Därtill får de sökande får svara på en del frågor kopplade till sitt yrkesliv.

Till kvalificeringstävlingen som äger rum 19 till 20 juni 2018 på Stockholms Hotell- och Restaurangskola går 32 vidare. Vilka som går vidare meddelas den 29 maj 2018.

Under deltävlingen lagar de tävlande upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll. Därtill ska prov visas på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment.

Åtta  kockar går vidare till finalen som äger rum  i Kungliga Tennishallen i Stockholm 28 till 29 september. Årets Kock 2018 föräras prissumma om 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi. 



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.191