Han tar över Hillenberg

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Stureplansgruppens krog med ny krögare.

Hillenberg blir tredje krogen i kvarteret för Niklas Ekstedt som även driver Ekstedt och vinkafét Tyge & Sessil i Stockholms city. Ekstedt tar över efter Karls Ljung som ska lägga krutet på Stureplansgruppens nya italienska L’Avventura på Sveavägen 77.

- Jag trivs så bra i kvarteret, mitt där det händer, men ändå ett halvt steg åt sidan. Med mina två krogar runt knuten har Hillenberg sedan öppning varit lite av ett standardstopp för mig för lunch, brunch eller en sen middag efter servicen på Ekstedt. Älskar krogen, men gästerna är ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot att få ta hand om dem tillsammans med personalen på plats, de är grymma och det blir så klart extra kul att återförenas med Clara Grabe, som jag öppnade Ekstedt tillsammans med, säger Niklas Ekstedt i en kommentar.

Restaurangen rymmer 120 sittplatser i matsalen och ska under våren göra barerna och ytterligare en vinbar, chambre separée och ett utvecklingskök tillkomma, där Niklas Ekstedt tillsammans med sina köksmästare ska utveckla menyer och maträtter. Som ett första steg i sammankopplingen av Hillenberg och Tyge & Sessil kommer en konstutställning rymmas i passagen.

Niklas Ekstedt flyttar in på Hillenberg den 5 februari.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.272