Nio finalister i Arla Guldko

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de tre skolorna, tre förskolorna och tre seniorserveringana som är klara för final.

Förskolan Sagostugan i Köping, Rösekullens förskola i Gråbo och Skogsbackens förskola Svenshögen i kategorin Bästa Matglädjeförskola. I kategorin Bästa Matglädjeskola är Mariebergsskolan i Karlstad, Slottsskolan i Vingåker och Virginska gymnasiet i Örebro nominerade medande finalister i Bästa Seniormatglädje är Igelkottens restaurang i Katrineholm, Tre Stiftelser i Göteborg och Vardaga Silverpark i Täby.

Under de kommande veckorna blir finalisterna detaljgranskade av jurygrupperna, en jury per tävlingskategori. Vinnarna koras vid finalgalan i Stockholm 3 maj.

- Tävlingsdeltagarna i Arla Guldko har under alla år hållit en fantastisk kvalitet, så de som tar sig till final hör verkligen till Sverige bästa i sin kategori. De är experter på att skapa matglädje. Vi ser också att många gärna tävlar igen och att de har satt upp Arla Guldko som ett mål i verksamheten, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.

Arla Guldko, grundat 2000, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället.

Vinnarna i respektive kategori får statyetten Arla Guldko och ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kronor.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt destilleri ska möta ökad efterfrågan

Absolut-vd: ”Vi får inte tappa tempo”

Anna Malmhake, vd för The Absolut Vodka, leder ett av världens starkaste spritvarumärken och den produkt som står för den största andelen av svensk livsmedelsexport.

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare i Pied Tanca Group.

Han ska starta upp hotell

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Små bryggerier tror på sig själva

Lönsamheten för många mikrobryggerier uppges vara låg, enligt en enkätundersökning genomförd av LRF. Samtidigt är framtidstron stark och en stor del tror på snabb vändning.

Nyhetsbrev

Hon prisas för gastronomisk gärning

Arkiv

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

Sänd till en kollega

0.173