”Bocuse d’Or – en svensk idé”

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I lunchbruset på en restaurang i centrala Stockholm träffar Prata Mat två svenskar som har haft nära kontakt med Paul Bocuse som gick bort i veckan:

RS Restauranger & Storkök och podden Prata Mat träffar Per Nordlind, före detta krögare Bistro Jarl och idag ledamot av styrelsen Gastronomi Sverige som driver uttagningen till Bocuse i Sverige samt Björn Blomberg, tidigare ledamot  Gastronomi Sverige och bosatt i Bocuse hemstad Lyon sedan 19 år.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens Prata Mat med Per Nordlind och Björn Blomberg här. 

Björn Blomberg har umgåtts privat med Paul Bocuse och även vågat bjuda hem honom på middag. Vilket dock gav honom kalla fötter och fick honom att kalla ned en svensk kock. Lyssna på intervjun på Prata Mat och hör vem som räddade bjudningen hos Björn.

Per Nordlind understryker Bocuse betydelse genom att uppmana kockarna att kliva fram i förgrunden och också att bli krögare i högre grad.

I Prata  Mat berättar Björn Blomberg  om att det faktiskt var Sverige och den första Årets Kock som gav Paul Bocuse idén att starta Bocuse d’Or eller det som vardagligt går uner benämningen Kock-VM.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt destilleri ska möta ökad efterfrågan

Absolut-vd: ”Vi får inte tappa tempo”

Anna Malmhake, vd för The Absolut Vodka, leder ett av världens starkaste spritvarumärken och den produkt som står för den största andelen av svensk livsmedelsexport.

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare i Pied Tanca Group.

Han ska starta upp hotell

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Små bryggerier tror på sig själva

Lönsamheten för många mikrobryggerier uppges vara låg, enligt en enkätundersökning genomförd av LRF. Samtidigt är framtidstron stark och en stor del tror på snabb vändning.

Nyhetsbrev

Hon prisas för gastronomisk gärning

Arkiv

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

Sänd till en kollega

0.135