Reninnanlår på stormkök

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Kirunabaserad kock utsågs till Årets Stormkock vid Tärnaby Fjällhotell på tisdagen.

På tisdagen korades Anton Martinsson till Årets Stormkock 2018 efter en matlagningskamp utomhus vid Tärnaby Fjällhotell.

Nio tävlande deltog och lagade mat på två Trangiakök vardera i 20-25 minusgrader. På 45 minuter lyckades Anton Martinsson få fram vinnarerätten som enligt juryn var en "perfekt stekt ren och en kraftig sås med härlig hetta som gjorde rätten väl balanserad och mycket lämplig för en utflykt på vintern".

Råvarukorgen bestod av många sorters företrädelsevis ekologiska grönsaker, diverse mejeriprodukter och reninnanlår som huvudnummer. Alla deltagare fick 30 minuter att välja råvaror, skriva recept, planera sin matlagning och förbereda genom att göra en "mis en place".

Vinnaren Anton Martinsson arbetar till vardags på SpiS i Kiruna. På andra platsen kvalade Triin Reilson från restaurang Björk i Hemavan in och på tredje plats kom Johan Lans också han från SpiS i Kiruna.

Tävlingen genomförs sedan 2003 och årets upplaga var den 16 i ordningen och arrangerades i samarbete med Menigo, Tärnaby Fjällhotell och Trangia.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han är årets Pizzabagare

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM.

I träning inför Bocuse d´Or Europe - Nu finslipas menyn

Fairtrade-försäljning ökade med mer än 200 miljoner

Svensken handlade Fairtrade-märkta varor för i genomsnitt 376 kronor under förra året.

Finaldags - Han representerar Skandinavien och Baltikum

24-åring från Upper House Dining i Göteborg tävlar i maj i ”S.Pellegrino Young Chef 2018” i Milano.

Ny ägare till Rådhuset

Fiskodling på land planeras i Luleå

Nyhetsbrev

En öl att förena dem alla

Ett tjugotal restauranger i Västerås går ihop för att tillsammans brygga ett gemensamt öl.

Arkiv

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

En sommelier att räkna med

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Sänd till en kollega

0.13