Restaurangnätverk i Umeå

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Kommunen har dragit igång restaurangnätverk för arbete med hållbarhets- och miljöfrågor.

Ambitionen är att krögarna ska dela erfarenheter med varandra och lära sig mer om hållbar mat. Först ut i testomgången av nätverket är restaurangerna Rex, Hunger och Törst, Tapas, Gotthards och kommunens verksamhet Måltidsservice som servar kommunens skolor och äldreboenden med mat.

Under våren kommer vi att arbeta med kompetenshöjning, rådgivning och nätverkande där restaurangerna får praktiska verktyg för att stärka sitt hållbarhetsarbete. Det är en öppen och transparant process där vi inspireras av varandra och där vi öppet kommunicerar arbetet och resultatet med restauranggästerna och andra intresserade, säger projektledaren Philip Näslund från Umeå kommun.

Sedan tidigare finns liknande nätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Umeå inleds nätverksåret med två träffar där restaurangerna bland annat fördjupar sig i ämnen som ekosystemtjänster, matens klimat- och miljöpåverkan, miljömärkning, energieffektivisering samt vatten- och kemikalieanvändning.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han öppnar hamburgerrestauranger

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Med italienskt i fokus

I slutet av januari öppnar Stureplansgruppen nytt i Vasastan i Stockholm.

Hybrid öppnar igen

Efter en kortare renovering öppnar Enskedekrogen igen.

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Nyhetsbrev

Ny kökschef till Riche och Teatergrillen

Han kliver på som kökschef för restaurangerna i Stockholm och kommer närmast från Aveqia Group.

Arkiv

Kaffeslatten är matsvinn

En kopp kaffe per person hälls ner i slasken varje dag.

E-handel för B2B halkar efter

Företagskunderna efterfrågar en ökad möjlighet till e-handel men partihandlarna släpar efter.

Minskar matsvinnet med öl

1

Vissa ska ha en fet smäll direkt

LEDARE Att vi stod så långt ifrån varandra. Vi människor.

Han öppnar i Uppsala

Melker Andersson öppnar restaurang i anrik kroglokal i centrala Uppsala.

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Från tarmrenseri till klubbscen

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

Ny vd till vodkatillverkare

Ny vd för Tak

Han är ny vd för restaurangen vid Brunkebergstorg.

Ny huvudägare i Bergfalk

RP Frukt blir Grönsakshallen

Intern omstrukturering för Martin och Servera-koncernen.

Positivt för restaurangerna i november

Störst uppgång för snabbmatsrestaurangerna i november, enligt Restaurangindex. Positivt skriver Visita men siffrorna ska tolkas med försiktighet.

Malmöhotell prisat

Frantzéns vd till bryggeri

Karma prisar Scandic

Med sunda mellanmål i fokus

Tre dagar om sparris

Här öppnar Beijing8

Coor för Svenskt Näringsliv

I vår öppnar Ciro

Mer sjömat på restaurangerna

Vin på Fotografiska

Smörpriset kommer att falla

De tävlar om guldko

Årets dryckesprofil korad

Sänd till en kollega

0.3