De tävlar om guldko

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de 30 förskolor, skolor och seniorserveringar som kämpar för matglädje i de offentliga köken och tävlar om Arla Guldko 2018.

Trettio förskolor, skolor och seniorserveringar i Sverige har nu gått vidare till semifinal i Arla Guldko 2018. Nu ska juryn utser totalt nio finalister, tre vardera i tävlingens tre kategorier; Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Därefter koras vinnarna vid finalgalan i Stockholm 3 maj 2018 i Stockholm. Tävlingen arrangeras för 18:e gången i ordningen och har alltjämt fokus på den offentliga måltiden.

I juryarbetet deltar några av Sveriges mest kända kockar: Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

Här är samtliga semifinalister i Arla Guldko 2018:

Bästa Matglädjeförskola

Ekeredsvägens förskola, Lerum

Förskolan Grinden, Gnesta

Förskolan Gudö, Vendelsö

Förskolan Sagostugan, Köping

Guldregnets förskola, Katrineholm

Lekbackens förskola, Alvesta

Lillegårdens förskola, Trollhättan

Rösekullens förskola, Gråbo

Sagan förskola, Stockholm

Skogsbackens förskola, Svenshögen

Bästa Matglädjeskola

Björnåkersskolan, Burträsk

Flyingeskolan, Eslöv

Mariebergsskolan, Karlstad

Nannaskolan, Uppsala

Nyhemsskolan, Katrineholm

Runstensskolan, Haninge

Skolhagenskolan, Täby Kyrkby

Slottsskolan, Vingåker

Töllsjöskolan, Bollebygd

Virginska gymnasiet, Örebro

Bästa Seniormatglädje

Harplinge Äldreboende, Harplinge

Igelkottens restaurang, Katrineholm

Kvarngårdens kök, Ingelstad

Rådahemmet, Mölnlycke

Senior Center, Lidköping

Solgården Svalöv, Svalöv

Tre Stiftelser, Göteborg

Vardaga Silverpark, Täby

Vårdstyrkan, Bergkälla & Allégårdens kök, Täby

Åbrinkens kök, Lagan



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han öppnar hamburgerrestauranger

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Med italienskt i fokus

I slutet av januari öppnar Stureplansgruppen nytt i Vasastan i Stockholm.

Hybrid öppnar igen

Efter en kortare renovering öppnar Enskedekrogen igen.

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Nyhetsbrev

Ny kökschef till Riche och Teatergrillen

Han kliver på som kökschef för restaurangerna i Stockholm och kommer närmast från Aveqia Group.

Arkiv

Kaffeslatten är matsvinn

En kopp kaffe per person hälls ner i slasken varje dag.

E-handel för B2B halkar efter

Företagskunderna efterfrågar en ökad möjlighet till e-handel men partihandlarna släpar efter.

Minskar matsvinnet med öl

1

Vissa ska ha en fet smäll direkt

LEDARE Att vi stod så långt ifrån varandra. Vi människor.

Han öppnar i Uppsala

Melker Andersson öppnar restaurang i anrik kroglokal i centrala Uppsala.

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Från tarmrenseri till klubbscen

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Stockholmsbryggeri flyttar – och ökar

Ny vd till vodkatillverkare

Ny vd för Tak

Han är ny vd för restaurangen vid Brunkebergstorg.

Ny huvudägare i Bergfalk

RP Frukt blir Grönsakshallen

Intern omstrukturering för Martin och Servera-koncernen.

Positivt för restaurangerna i november

Störst uppgång för snabbmatsrestaurangerna i november, enligt Restaurangindex. Positivt skriver Visita men siffrorna ska tolkas med försiktighet.

Malmöhotell prisat

Frantzéns vd till bryggeri

Karma prisar Scandic

Med sunda mellanmål i fokus

Tre dagar om sparris

Här öppnar Beijing8

Coor för Svenskt Näringsliv

I vår öppnar Ciro

Mer sjömat på restaurangerna

Vin på Fotografiska

Smörpriset kommer att falla

De tävlar om guldko

Årets dryckesprofil korad

Sänd till en kollega

0.295