De tävlar om guldko

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de 30 förskolor, skolor och seniorserveringar som kämpar för matglädje i de offentliga köken och tävlar om Arla Guldko 2018.

Trettio förskolor, skolor och seniorserveringar i Sverige har nu gått vidare till semifinal i Arla Guldko 2018. Nu ska juryn utser totalt nio finalister, tre vardera i tävlingens tre kategorier; Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Därefter koras vinnarna vid finalgalan i Stockholm 3 maj 2018 i Stockholm. Tävlingen arrangeras för 18:e gången i ordningen och har alltjämt fokus på den offentliga måltiden.

I juryarbetet deltar några av Sveriges mest kända kockar: Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

Här är samtliga semifinalister i Arla Guldko 2018:

Bästa Matglädjeförskola

Ekeredsvägens förskola, Lerum

Förskolan Grinden, Gnesta

Förskolan Gudö, Vendelsö

Förskolan Sagostugan, Köping

Guldregnets förskola, Katrineholm

Lekbackens förskola, Alvesta

Lillegårdens förskola, Trollhättan

Rösekullens förskola, Gråbo

Sagan förskola, Stockholm

Skogsbackens förskola, Svenshögen

Bästa Matglädjeskola

Björnåkersskolan, Burträsk

Flyingeskolan, Eslöv

Mariebergsskolan, Karlstad

Nannaskolan, Uppsala

Nyhemsskolan, Katrineholm

Runstensskolan, Haninge

Skolhagenskolan, Täby Kyrkby

Slottsskolan, Vingåker

Töllsjöskolan, Bollebygd

Virginska gymnasiet, Örebro

Bästa Seniormatglädje

Harplinge Äldreboende, Harplinge

Igelkottens restaurang, Katrineholm

Kvarngårdens kök, Ingelstad

Rådahemmet, Mölnlycke

Senior Center, Lidköping

Solgården Svalöv, Svalöv

Tre Stiftelser, Göteborg

Vardaga Silverpark, Täby

Vårdstyrkan, Bergkälla & Allégårdens kök, Täby

Åbrinkens kök, Lagan



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.119