Projekt stadsodling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Plantagon startar inomhusodling i DN-skrapan i Stockholm och siktar på tio inomhusodlingar 2020. Nu dras en crowdfundingkampanj i gång.

Plantagon har som plan att använda tomma inomhuslokaler till matproduktion i städer och drar igång ett projekt med odling under DN-skrapan på Kungsholmen i Stockholm. Ambitionen med stadsodlingsinitiativet är att ha tio inomhusodlingar i Stockholmsområdet 2020 och nu bjuder företaget in investerare till crowdfundingkampanj för att finansiera expansionen.

– Anledningen till att vi går ut i en crowdfunding-kampanj är att vi är övertygade om att människor som bryr sig om sin stads framtid, tillgången på mat både nationellt och globalt och inte minst vår planets tillstånd, ska få möjligheten att vara en del av lösningen. För oss är det viktigt att skapa och expandera tillsammans, och visa att vi är en rörelse för hälsosam och hållbar mat. Tillsammans kan vi göra skillnad för en säker matproduktion i städer - nu och i framtiden, säger Owe Pettersson, vd för Plantagon International.

Anläggningen under DN-skrapan är finansierad och klar och i uppstartsprocessen och kontrakt för ytterligare två odlingar väntar i mars nästa år för start i december 2018.

I projektet i DN-skrapan är bland annat Samhall, ICA Maxi Lindhagen samt Pontus Frithiof med restaurangen Tidningshuset by Pontus samarbetspartners.

Målet för kampanjen är att nå mellan 3,5 och 7,5 miljoner kronor. Minimisumman för att delta är satt till 1 000 kronor.

Plantagon CityFarm Stockholm ingår i Plantagon Production Sweden AB som är ett dotterbolag till Plantagon International AB. VD för det nya produktionsbolaget är Owe Pettersson, som även är vd för Plantagon International AB.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.109