Ekomässa lockade fler

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler besökare till ekomässa i Malmö som har 25 procent av mässutrymmet bokat inför kommande mässa. Bland andra prisades Paradisets vd och grundare på mässan.

Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair som ägde rum på Malmömässan 15 till 16 november lockade 4 724 besökare och 480 utställande företag från hela världen. Lejonparten av besökarna kom dock från från Sverige och Danmark, 60 procent av det totala antalet besökare.

Mässan lockade ett ökande antal återförsäljare, 5 procent fler och distributörer, en ökning med 7 procent mot i fjol.

Utställarna visar naturliga och ekologiska produkter inom mat och dryck, hälsa, skönhet, ekologisk livsstil och egenvårdsprodukter. Det stora trenderna på mässan var vågen av veganism, deltidsveganer och flexitarianer. Ett faktum som återspeglades i ett stort antal växtbaserade alternativ, mjölk- och kött-ersättningar, och vegancertifierade produkter på mässan. 

Under mässan delades därtill en rad priser ut bland annat till Movers & Shakers som förärades Best New Natural Drink Product – Sooft Drinks.

Priset Best New Natural Food Product  gick till Supreme Greek Taste: Rose Honey, Best New Natural Special Diet Food Product (vegetarian, vegan, free-from) – Pookspafoods Gmbh: Pook Coconut Chips medan Belorganic fick  Best New Organic Drink/Beverage Product  för Absolutely Wild Organic Birch Water. Best New Organic Food Product  tilldelades Nu Organics: Nucao och Best New Organic Special Diet Food Product (vegetarian, vegan, free-from) – Food Young Operations SA: ZAZ Crush Cacao. 

Mässans Natural Outstanding Achievement Award gick till Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset, för inflytandet i den naturliga och ekologiska branschen som entreprenör med en stark drivkraft och passion för hälsoinriktat företagande. 

Organic Outstanding Achievement Award gick till Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden, för hennes arbete inom den ekologiska branschen i Sverige för ett större engagemang i ekologisk produktion och konsumtion.

Nästa upplaga av Natural Products Scandinavia och Nordic Organic Food Fair äger rum i Mlamö 14 till 15 november 2018.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Program GastroNord 24-27 april 2018

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Nyhetsbrev

Bubbelvåffla i Malmö

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Pubexpansion för Rasta Group

Sänd till en kollega

0.149