Dubbelrestaurang är Årets Affärskrog

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Frida Ronges Tak och Unn prisades på tisdagskvällen.

Lyssna på RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Petter Stordalen och Frida Ronge, gjord  i samband med utdelningen av utmärkelsen på tisdagskvällen här.

Restaurangerna Tak och Unn högt upp vid Brunkebergstorg 4 tilldelades på tisdagskvällen Dagens Industri och DI Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2017. 

Huvudrestaurangen Tak öppnade i slutet av mars och den till ytan betydligt mindre exklusiva restaurangen Unn, nordisk teppanyaki i augusti. På menyn ryms mat med japansk nordisk inspiration sju dagar i veckan. 

Juryns motivering till priset lyder; 

”Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med Unn som gastronomisk spjutspets”.

Kreativa ledaren och  kocken Frida Ronge har prisats vid en rad tillfällen under de senaste åren. Senast prisades hon dubbelt vid tidningen RS Restauranger & Storköks Restauranggalan och mottog utmärkelserna Årets Smakskapare och Årets Innovatör tillsammans med Petter Stordalen. Hon skapade även Restauranggalans meny 2016. 

Därtill har hon tilldelats Årets Rising Star av White Guide 2013, Karin Franssons Mentorpris 2014, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013 samt silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. 

 - Med Tak & Unn har vi lyckats skapa en restaurang för en bred publik. Vi vänder oss inte mot en viss typ av gäster men uppskattningsvis är hälften av våra gäster i veckodagarna affärsfolk. Inspirationen till menyerna kommer främst från japanska smaker och tekniker och det vi gör är väldigt utmärkande för just oss. Att vi utnämnts till Årets Affärskrog betyder enormt mycket och jag känner mig otroligt ärad. Alla på Tak & Unn är delaktiga, säger Frida Ronge i en kommentar till utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets Affärskrog har delats ut av Dagens Industri och Di Weekend sedan 1983. Första gången fick Restaurang Johanna i Göteborg motta priset och i fjol gick priset till Klas Lindbergs restaurang Portal. 

Mer om: Frida Ronge | Tak | Unn


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.115