Han får globalt toppuppdrag

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Esperantos Sören Polonius till l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Sören Polonius, chefssommelier på Esperanto har utsetts till ansvarig för den didaktiska kommittén inom l’Association de la Sommellerie Internationale, ASI.

Uppdraget består av att skapa verktyg för att kunna utveckla sommelleriet på global nivå, både arbetet på restaurang och inom den internationella tävlingsvärlden.

- Det var självklart hedrande att få frågan av presidenten för ASI, men det var inte ett självklart ”ja”. Detaljer måste säkras först. Esperanto får t.ex. aldrig bli lidande av något jag gör vid sidan av, säger Sören Polonius.

Sören Poloniushar blivit tilldelad uppdraget för att han främjat sommelieryrket genom att grunda det svenska sommelierlandslaget och vara en aktiv coach och mentor.

- Det kommer bli fantastiskt kul att få vara med och utveckla en hel yrkesgrupp. Jag har satt ihop en grupp med mycket kompetenta personer från världens olika hörn. Personer jag har den största respekten för, och vet kommer bidra med sitt kunnande,  fortsätter Sören Polonius.

Sören Polonius är en oerhört respekterad och uppskattad person och tränare i Sverige och ibland internationella sommelierer.
Han har också coachat två svenska sommelier till världsmästare, Andreas Larsson 2008 och nu senast Arvid Rosengren 2016 och är nu i full färd med att coach Fredrik Lindfors, Sveriges kandidat till VM 2019.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.238