Hett att gå på krogen på julafton

| Av Veronica Rönnlund Aldman | Tipsa redaktionen

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

När ångesten inför julstöket blir alltför stor väljer svenskarna att gå på krogen på julafton. Krogbesöken är ofta restauranger i väl utvalda miljöer.

Buustamons Fjällgård i Åre och ser fram emot en fullbokad december. Julbordsgästerna består främst av företag och på julafton gör familjerna entré.

– På julafton har vi helt fullt. Vi har många återkommande gäster som gjort det till en tradition. Det brukar vara hela släkter som besöker oss och det känns härligt, säger Linda Nilsson, platschef på Buustamons Fjällgård, till besoksliv.se.

Även i Stockholmstrakten är trycket på julöppna restauranger stort. Bland de restauranger som Svenska Brasserier driver råder det bråda dagar för Ulriksdals Värdshus Taverna Brillo, Riche och Teatergrillen.

– Det ökar för varje år. Gästerna är familjer som har det som tradition. Hos oss kan man umgås och sedan öppna julklapparna hemma. Vi har också många turister som inte vet var de ska ta vägen på julafton, vi får ofta samtal från hotellen, säger Stefan Barenthein, driftschef på Svenska Brasserier.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.174