Han är Årets Hållbarhetskock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Föreningen Vi Konsumenter har utsett KC Wallberg till Årets Hållbarhetskock 2017.

KC Wallberg driver Gubbhyllan på Skansen samt de flytande restaurangerna för Strömma Kanalbolagets båtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm. Därtill är han aktuell med Restaurang Biologi i Biologiska museet i Stockholm

- Det är fantastiskt roligt eftersom det ligger så mycket tid och engagemang bakom de senaste 15 åren som jag har fokuserat och arbetat kring just hållbarhet. Det finns dock givetvis mycket kvar att göra och hoppas att jag och mina härliga kollegors investering inspirerar även för andra, då blir det en dubbel hållbar lycka. Nu jobbar vi på och fortsätter att utveckla oss, säger KC Wallberg i en kommentar till utnämningen.

Priset delades ut på tisadgskvällen på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. 

Enligt kriterierna för att föräras priset av konsumenterna och Föreningen Vi Konsumenter ska kocken ha fokus på hållbarhetsaspekter i hela kedjan från gård till bord och ta ansvar för att råvarorna produceras med hänsyn till miljön och omsorgen om djuren.

Därtill ska restaurangen tillämpa källsortering och arbeta för att minska svinnet. I råvaruval ska där lokal produktion prioriteras samt menyn ska helst alltid innehålla vegetariska och hälsosamma rätter.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny ägare till Rådhuset

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

Nyhetsbrev

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

Arkiv

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.129